Ételtcsakokosan

Zsanett, Vivien és Gréti mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:MátyásZsnett, Vivien7évesGréti6éves

  • 50 dkg cukor
  • 10 dkg méz
  • 2 tk mézessüti fűszerkeverék
  • 4+1 tojás
  • 35 dkg fehérliszt
  • 35 dkg rozsliszt
  • 1 dkg szódabikarbóna

A cukorot, mézet, fűszerkeveréket és a 4 tojást meglangyosítjuk, habosra keverjük. A lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük, majd a másik masszával jól összedolgozzuk. 1 éjszakát hűtőben pihentetjük, majd nyújtjuk, szaggatjuk. Tetejét tojással megkenjük. 180 °C-on 8 perc alatt kisütjük.
Díszítés: 2 tojás fehérjét kb. 20 dkg porcukorral jól elkeverünk, zacskóba töltjük, és pici lyukat vágunk rá.

Kapcsolódó tartalmak


Kívül belül szépít az uborka

Az uborka levelét, termését és gyökerét már régóta hasznosítják az ismert jótékony hatásai miatt. Nagyon gazdag ásványi anyagokban, főként foszfor, kálium, magnézium, nátrium és vastartalma jelentős, ezen kívül sokféle vitamint is tartalmaz.
Tovább olvasom

Páratlan páros – cseresznye és meggy

Május és június nem telhet el anélkül, hogy cseresznye és meggy ne kerüljön az asztalunkra. A piacon és a kertekben nagyon sokféle fajtával találkozhatunk és nem is mindig könnyű eldönteni elsőre, hogy melyikkel van dolgunk, különösen akkor, ha a cseresznye és a meggy vérvonala keveredik.
Tovább olvasom

Related posts

A kása újragondolva

eteltcsakokosan

A hízott máj jelentősége a gasztronómiában

eteltcsakokosan

Szeptemberi frissesség

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató