Ételtcsakokosan

Zsanett, Vivien és Gréti mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:MátyásZsnett, Vivien7évesGréti6éves

  • 50 dkg cukor
  • 10 dkg méz
  • 2 tk mézessüti fűszerkeverék
  • 4+1 tojás
  • 35 dkg fehérliszt
  • 35 dkg rozsliszt
  • 1 dkg szódabikarbóna

A cukorot, mézet, fűszerkeveréket és a 4 tojást meglangyosítjuk, habosra keverjük. A lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük, majd a másik masszával jól összedolgozzuk. 1 éjszakát hűtőben pihentetjük, majd nyújtjuk, szaggatjuk. Tetejét tojással megkenjük. 180 °C-on 8 perc alatt kisütjük.
Díszítés: 2 tojás fehérjét kb. 20 dkg porcukorral jól elkeverünk, zacskóba töltjük, és pici lyukat vágunk rá.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A zöldség és gyümölcs megmosása nem egyenlő a kézmosással

eteltcsakokosan

Ezekre figyelj a fagylaltárusnál!

eteltcsakokosan

Egészségesen, olcsón és biztonságosan!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató