Ételtcsakokosan

Zsanett, Vivien és Gréti mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:MátyásZsnett, Vivien7évesGréti6éves

  • 50 dkg cukor
  • 10 dkg méz
  • 2 tk mézessüti fűszerkeverék
  • 4+1 tojás
  • 35 dkg fehérliszt
  • 35 dkg rozsliszt
  • 1 dkg szódabikarbóna

A cukorot, mézet, fűszerkeveréket és a 4 tojást meglangyosítjuk, habosra keverjük. A lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük, majd a másik masszával jól összedolgozzuk. 1 éjszakát hűtőben pihentetjük, majd nyújtjuk, szaggatjuk. Tetejét tojással megkenjük. 180 °C-on 8 perc alatt kisütjük.
Díszítés: 2 tojás fehérjét kb. 20 dkg porcukorral jól elkeverünk, zacskóba töltjük, és pici lyukat vágunk rá.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Birs

eteltcsakokosan

Sokszínű kukorica

eteltcsakokosan

Fügesaláta hidegen és melegen

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató