Összegyűjtöttük, hogy mi mindenre kell figyelni egy fagylaltárusnál:
- A fagylaltpult a vásárlói oldalról zárt, a kiszolgálási szünetekben a kiszolgáló rész felől védi a fagyit a cseppfertőzéstől, rovaroktól, portól, szennyeződéstől (pl. elhúzható vagy felnyitható plexilappal).
- A fagylaltpultot nem éri közvetlen napfény.
- Az árus az esetleg megolvadt fagylaltot nem fagyasztja le újra, a frissen készült fagylaltot nem tölti rá a régire.
- A tégelyben csak a fagylalthoz illő, ehető díszítés van.
- A fagylalt nem kőkemény, de nem is folyik.
- A tégelyek cseréjekor a fagyasztóból kivett fagylaltot azonnal beteszi a hűtőpultba, nem tárolja szobahőmérsékleten.
- Az adagolókanalat nem mártja piszkos vízbe, nem törli ruhába. Ha kanálöblítés szükséges, a fagylaltpultban van kanálmosó, ebben a víz mindig tiszta.
- A tölcsért szalvétával fogja meg és nyújtja át nekünk, vásárlóknak.