Ételtcsakokosan

Zöld táskák

2015. július 3.

Szerencsére egyre elterjedtebb az újrafelhasználható bevásárlótáskák használta. Ezek a táskák általában összehajtogathatóak, így kevés helyet foglalnak a női táskában, strapabíróak, ráadásul környezetbarátak is. Ahogy a táska neve is mutatja, többször fel tudjuk használni, így sokféle élelmiszer megfordulhat benne. Érdemes néhány apróságnak tűnő részletre figyelni, hogy megóvjuk magunkat és családunkat egy-egy nemkívánatos betegségtől.bevasarlotaska

  • Használjunk eltérő színű táskákat a különböző élelmiszercsoportokhoz pl.: kék színűt a nyers húsokhoz, fagyasztott élelmiszerekhez; zöldet a zöldségekhez, gyümölcsökhöz, stb.
  • Vásárláskor a nyers húsokat, halat előbb mindig tegyük be egy-egy zacskóba, így a kicsöpögő lé nem szennyezi a többi élelmiszert, közben pedig a táska sem fog koszolódni.
  • Vásárlást követően a táskákat sose rakjuk a konyhaasztalra vagy a pultra, aljuk ugyanis koszos lehet.
  • Gyakran mossuk ki a táskákat, amennyiben anyaguk engedni, vasaljuk is ki.
  • A táskákat tartsuk tiszta, száraz helyen.

Kapcsolódó cikk: Miben vigyem haza?
 
A kép illusztráció.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Az élet sója és borsa

eteltcsakokosan

Fecseg a felszín, hallgat a mély

szucseva

Teázási szokások

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató