Ételtcsakokosan

Zöldségchips

2016. július 11.
baked_root_vegetable_chips_buttermilk_parsley_dipping_sauce_4-300x200

Az idei nyár a sportról szól! Európa-bajnokság több sportágnak és még hátra van az Olimpia, szurkolás közben ehetünk valami egészségeset is. Kerti sütögetéshez és vendégségekhez is finom rágcsálnivaló. Íme a recept:

Hozzávalókbaked_root_vegetable_chips_buttermilk_parsley_dipping_sauce_4-300x200

  • 3 sárgarépa
  • 2 cékla
  • 2 édesburgonya
  • 1 karalábé
  • fűszerek: só, bors, szárított petrezselyem, fűszerpaprika, szárított fokhagyma

Elkészítése
A zöldségeket meghámozzuk, alaposan megmossuk és lecsepegtetjük. Vékonyra szeleteljük reszelőn, vagy – ha ügyesek vagyunk – késsel karikázzuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a szeleteket egy rétegben és előmelgített sütőben 160 °C fokon 30 percig sütjük. Egy alkalommal kel megfordítani a szeleteket, ehhez tiszta csipeszt használjunk. Még forrón tegyük át egy tálba a ropogós chipseket és fűszerezzük ízlés szerint, majd jól rázzuk össze. Frissen az igazi!
Ha dobozban eltesszük későbbre, akkor sajnos vissszapuhul. Érdemes kísérletezni más zöldségekkel: retek, zeller, fehérrépa, valamint fűszeres olajjal vékonyan meglocsolni sütés előtt.
A chipset mártogathatjuk fokhagymás tejfölbe, vagy egyéb frissen készült szószokba (korábbi receptek itt olvasható).
Élelmiszer-biztonsági tanácsok

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
  • Az alapanyagokat megbízható forrásból szerezzük be.
  • Minden zöldséget mossunk meg a felszeletelés előtt, a zöldségeket aztán a külön zöldségvágó deszkán szeleteljük fel.

Kép forrása: ohmyveggies.com

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Ez legyen minden nap a tányérodon

eteltcsakokosan

A megfelelő konyhai higiénia csökkenti a fertőzés kockázatát

eteltcsakokosan

Piszke, köszméte vagy egres?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató