Ételtcsakokosan

Zöldségchips

2016. július 11.
baked_root_vegetable_chips_buttermilk_parsley_dipping_sauce_4-300x200

Az idei nyár a sportról szól! Európa-bajnokság több sportágnak és még hátra van az Olimpia, szurkolás közben ehetünk valami egészségeset is. Kerti sütögetéshez és vendégségekhez is finom rágcsálnivaló. Íme a recept:

Hozzávalókbaked_root_vegetable_chips_buttermilk_parsley_dipping_sauce_4-300x200

  • 3 sárgarépa
  • 2 cékla
  • 2 édesburgonya
  • 1 karalábé
  • fűszerek: só, bors, szárított petrezselyem, fűszerpaprika, szárított fokhagyma

Elkészítése
A zöldségeket meghámozzuk, alaposan megmossuk és lecsepegtetjük. Vékonyra szeleteljük reszelőn, vagy – ha ügyesek vagyunk – késsel karikázzuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a szeleteket egy rétegben és előmelgített sütőben 160 °C fokon 30 percig sütjük. Egy alkalommal kel megfordítani a szeleteket, ehhez tiszta csipeszt használjunk. Még forrón tegyük át egy tálba a ropogós chipseket és fűszerezzük ízlés szerint, majd jól rázzuk össze. Frissen az igazi!
Ha dobozban eltesszük későbbre, akkor sajnos vissszapuhul. Érdemes kísérletezni más zöldségekkel: retek, zeller, fehérrépa, valamint fűszeres olajjal vékonyan meglocsolni sütés előtt.
A chipset mártogathatjuk fokhagymás tejfölbe, vagy egyéb frissen készült szószokba (korábbi receptek itt olvasható).
Élelmiszer-biztonsági tanácsok

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
  • Az alapanyagokat megbízható forrásból szerezzük be.
  • Minden zöldséget mossunk meg a felszeletelés előtt, a zöldségeket aztán a külön zöldségvágó deszkán szeleteljük fel.

Kép forrása: ohmyveggies.com

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Iskoláskorú gyermekek, serdülők folyadékigénye

eteltcsakokosan

Adományozásra buzdítunk

eteltcsakokosan

Spárgasíp

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató