Az idei nyár a sportról szól! Európa-bajnokság több sportágnak és még hátra van az Olimpia, szurkolás közben ehetünk valami egészségeset is. Kerti sütögetéshez és vendégségekhez is finom rágcsálnivaló. Íme a recept:
Hozzávalók
- 3 sárgarépa
- 2 cékla
- 2 édesburgonya
- 1 karalábé
- fűszerek: só, bors, szárított petrezselyem, fűszerpaprika, szárított fokhagyma
Elkészítése
A zöldségeket meghámozzuk, alaposan megmossuk és lecsepegtetjük. Vékonyra szeleteljük reszelőn, vagy – ha ügyesek vagyunk – késsel karikázzuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a szeleteket egy rétegben és előmelgített sütőben 160 °C fokon 30 percig sütjük. Egy alkalommal kel megfordítani a szeleteket, ehhez tiszta csipeszt használjunk. Még forrón tegyük át egy tálba a ropogós chipseket és fűszerezzük ízlés szerint, majd jól rázzuk össze. Frissen az igazi!
Ha dobozban eltesszük későbbre, akkor sajnos vissszapuhul. Érdemes kísérletezni más zöldségekkel: retek, zeller, fehérrépa, valamint fűszeres olajjal vékonyan meglocsolni sütés előtt.
A chipset mártogathatjuk fokhagymás tejfölbe, vagy egyéb frissen készült szószokba (korábbi receptek itt olvasható).
Élelmiszer-biztonsági tanácsok
- Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
- Az alapanyagokat megbízható forrásból szerezzük be.
- Minden zöldséget mossunk meg a felszeletelés előtt, a zöldségeket aztán a külön zöldségvágó deszkán szeleteljük fel.
Kép forrása: ohmyveggies.com