Ételtcsakokosan

Mi alapján állapítják meg… ?

2019. szeptember 19.

Tehát arra lennék kíváncsi, mi alapján írják rá valamire azt, hogy pl. 2020. április 22. Gondolom a csomagolás, a tartósítószerek fajtája, mennyisége meghatározzák, de mégis azt a bizonyos határnapot hogyan, mi alapján állapítják meg? Van erre valami számítási mód?


Az élelmiszer előállítója felelős az élelmiszerek lejárati idejének meghatározásáért, ezeket tárolási kísérlettel állapítják meg. A megállapított idő alatt és a megadott tárolási körülmények mellett a termék biztonsággal fogyasztható.
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mézédes mámor

eteltcsakokosan

Átmenetileg el lehet térni

szucseva

Még mik vannak?!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató