Ételtcsakokosan

Mi alapján állapítják meg… ?

2019. szeptember 19.

Tehát arra lennék kíváncsi, mi alapján írják rá valamire azt, hogy pl. 2020. április 22. Gondolom a csomagolás, a tartósítószerek fajtája, mennyisége meghatározzák, de mégis azt a bizonyos határnapot hogyan, mi alapján állapítják meg? Van erre valami számítási mód?


Az élelmiszer előállítója felelős az élelmiszerek lejárati idejének meghatározásáért, ezeket tárolási kísérlettel állapítják meg. A megállapított idő alatt és a megadott tárolási körülmények mellett a termék biztonsággal fogyasztható.
 

Kapcsolódó tartalmak


Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Biztonság – forró napokon is

Itt a nyár, a forróság, olvadozunk, mint a vaj. Ilyenkor még nagyobb odafigyelést igényel egy kerti parti menüjének megtervezése, előkészítése. Milyen ételekkel és hogyan készüljünk a forró napokra, hogy ne egy gyomorrontás vessen véget a nyaralásnak?
Tovább olvasom

Related posts

Műanyag evőpálcikát vontak ki a forgalomból

eteltcsakokosan

A rebarbara reneszánsza

eteltcsakokosan

Fokhagyma kenyérre

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató