Tehát arra lennék kíváncsi, mi alapján írják rá valamire azt, hogy pl. 2020. április 22. Gondolom a csomagolás, a tartósítószerek fajtája, mennyisége meghatározzák, de mégis azt a bizonyos határnapot hogyan, mi alapján állapítják meg? Van erre valami számítási mód?
Az élelmiszer előállítója felelős az élelmiszerek lejárati idejének meghatározásáért, ezeket tárolási kísérlettel állapítják meg. A megállapított idő alatt és a megadott tárolási körülmények mellett a termék biztonsággal fogyasztható.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom