Ételtcsakokosan

Zöldfűszeres sajtgolyók

2022. április 8.

Hozzávalók:

20 dkg cheddar sajt

20 dkg natúr krémsajt

1 evőkanál friss petrezselyemlevél

1 evőkanál friss metélőhagyma

1 evőkanál friss reszelt citromhéj

só, bors ízlés szerint

pirított fenyőmag

 

Elkészítés:

A cheddart reszeljük le. Keverjük hozzá a krémsajtot, a felaprított zöldfűszereket, ízlés szerint sót, borsot. A masszát kb. 30 percre tegyük hűtőbe, majd amikor kivettük, enyhén vizes kézzel formáljunk apró golyókat belőle. Hempergessük meg a megpirított, kihűlt fenyőmagban. Tálalásig, kb. 2 órára tegyük újra hűtőszekrénybe. Felszeletelt, pirított bagettel tálaljuk. Remek előétel egy karácsonyi vacsorához

Tipp!
A reszelt citromhéjnál fokozottan figyeljünk rá, hogy a távolról érkező citrusfélék héján mindig találunk viaszt és/vagy gombaölő szert, hogy ezek a termékek a hosszú szállítás alatt ne romoljanak meg. A termék címkéjéről tájékozódhatunk. Reszelt citromhéjhoz vásároljunk bioterméket.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Vajon avas?…

eteltcsakokosan

Szeptemberi frissesség

eteltcsakokosan

Lisztek és tulajdonságaik

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató