Ételtcsakokosan

Zöldfűszeres sajtgolyók

2022. április 8.

Hozzávalók:

20 dkg cheddar sajt

20 dkg natúr krémsajt

1 evőkanál friss petrezselyemlevél

1 evőkanál friss metélőhagyma

1 evőkanál friss reszelt citromhéj

só, bors ízlés szerint

pirított fenyőmag

 

Elkészítés:

A cheddart reszeljük le. Keverjük hozzá a krémsajtot, a felaprított zöldfűszereket, ízlés szerint sót, borsot. A masszát kb. 30 percre tegyük hűtőbe, majd amikor kivettük, enyhén vizes kézzel formáljunk apró golyókat belőle. Hempergessük meg a megpirított, kihűlt fenyőmagban. Tálalásig, kb. 2 órára tegyük újra hűtőszekrénybe. Felszeletelt, pirított bagettel tálaljuk. Remek előétel egy karácsonyi vacsorához

Tipp!
A reszelt citromhéjnál fokozottan figyeljünk rá, hogy a távolról érkező citrusfélék héján mindig találunk viaszt és/vagy gombaölő szert, hogy ezek a termékek a hosszú szállítás alatt ne romoljanak meg. A termék címkéjéről tájékozódhatunk. Reszelt citromhéjhoz vásároljunk bioterméket.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A pattogatott kukorica

eteltcsakokosan

#3. A sajtnak fogyaszthatósági ideje van

eteltcsakokosan

Milyen a jó dughagyma és fokhagyma-szaporítóanyag?

szucseva

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató