Ételtcsakokosan

Kell engedély…?

2019. október 1.

Saját készítésű édességek (bonbon, praliné, mézeskalács stb.) interneten, hirdetés útján esetleg piacon történő árusításához szerintetek milyen engedélyek kellenek? Egyelőre kis tételről lenne szó csak hobbi szinten, de nem feltétlenül csak ismerősöknek.

Édességet (édesipari terméket) előállítani az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatáskörben eljáró, területileg illetékes járási hivatalnál történő bejelentést követően lehet. Az előállított terméknek meg kell felelnie a Magyar Élelmiszerkönyv emberi fogyasztásra szánt kakaó és csokoládétermékekről szóló előírásának. Amennyiben kézi készítésű (nem iparszerűen előállított) a termék, és megfelel a 74/2012. (VII.25.) VM-rendelet 6. §-ának (a Magyar Élelmiszerkönyv 2–109 sz. irányelv figyelembevételével), akkor „kézműves” termékként jelölhető. A közfogyasztásra szánt élelmiszerek forgalmazása bejelentésköteles tevékenység, a részletekről a nyilvántartást végző hatóság ad tájékoztatást.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A sonkalé felhasználása

eteltcsakokosan

10 dolog… amit a szilváról tudni kell

eteltcsakokosan

Tarolt a budapesti csapat

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató