Hozzávalók:
20 dkg liszt
15 dkg cukor
2 egész tojás
2 evőkanál méz
0,5 dl tej
1 evőkanál rumos zölddió-szirup, esetleg zölddió-likőr
3 nagy szem zöld dió (apróra vágva)
2 evőkanál étolaj
1 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
egy késhegynyi őrölt fahéj
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy kuglófsütő formát vajazzunk, lisztezzünk ki. A nedves hozzávalókat mérjük egy tálba, keverjük össze alaposan habverővel. Adjuk hozzá a száraz anyagokat, és így is dolgozzuk össze. Öntsük a sütőformába, majd toljuk az előmelegített sütőbe kb. 20 percre, ezután tekerjük le a hőfokot 160 fokra. 20-25 perc múlva végezzünk tűpróbát. Ha elkészült, borítsuk egy tálra, és szórjuk meg porcukorral.