Ételtcsakokosan

Zöld diós, mézes kuglóf

2022. április 8.

Hozzávalók:

20 dkg liszt

15 dkg cukor

2 egész tojás

2 evőkanál méz

0,5 dl tej

1 evőkanál rumos zölddió-szirup, esetleg zölddió-likőr

3 nagy szem zöld dió (apróra vágva)

2 evőkanál étolaj

1 tasak sütőpor

1 tasak vaníliás cukor

egy késhegynyi őrölt fahéj

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy kuglófsütő formát vajazzunk, lisztezzünk ki. A nedves hozzávalókat mérjük egy tálba, keverjük össze alaposan habverővel. Adjuk hozzá a száraz anyagokat, és így is dolgozzuk össze. Öntsük a sütőformába, majd toljuk az előmelegített sütőbe kb. 20 percre, ezután tekerjük le a hőfokot 160 fokra. 20-25 perc múlva végezzünk tűpróbát. Ha elkészült, borítsuk egy tálra, és szórjuk meg porcukorral.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Segítség elkezdődött az iskola!

eteltcsakokosan

Vigyázzunk az ételallergiával!

eteltcsakokosan

Így süssünk sült krumplit

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató