Ételtcsakokosan

Zöld diós, mézes kuglóf

2022. április 8.

Hozzávalók:

20 dkg liszt

15 dkg cukor

2 egész tojás

2 evőkanál méz

0,5 dl tej

1 evőkanál rumos zölddió-szirup, esetleg zölddió-likőr

3 nagy szem zöld dió (apróra vágva)

2 evőkanál étolaj

1 tasak sütőpor

1 tasak vaníliás cukor

egy késhegynyi őrölt fahéj

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy kuglófsütő formát vajazzunk, lisztezzünk ki. A nedves hozzávalókat mérjük egy tálba, keverjük össze alaposan habverővel. Adjuk hozzá a száraz anyagokat, és így is dolgozzuk össze. Öntsük a sütőformába, majd toljuk az előmelegített sütőbe kb. 20 percre, ezután tekerjük le a hőfokot 160 fokra. 20-25 perc múlva végezzünk tűpróbát. Ha elkészült, borítsuk egy tálra, és szórjuk meg porcukorral.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Uborka, a szuperzöldség – eláruljuk, mért!

eteltcsakokosan

Indul az eperszezon

eteltcsakokosan

Nyaralás meglepetések nélkül

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató