Ételtcsakokosan

Warsmann Elemér mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:WarsmannElemérThomas11éves

  • 500 gr liszt
  • 170 gr porcukor
  • 1 teáskanál sodabicarbona
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 200 gr méz
  • 1 tojás és 1 tojássárgája
  • 250 gr puha vaj

A száraz összetveőket összekeverjük az egyik tálban, míg egy másikban a nedves összetevőket. Sima tésztává gyúrjuk , fólia és éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap nyújtjuk, formázzuk és sütjük.
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Az otthoni ételkészítés HACCP szerinti elemzése

eteltcsakokosan

Kell engedély egy óvodai farsanghoz…?

eteltcsakokosan

Zabkása

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató