Ételtcsakokosan

Warsmann Elemér mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:WarsmannElemérThomas11éves

  • 500 gr liszt
  • 170 gr porcukor
  • 1 teáskanál sodabicarbona
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 200 gr méz
  • 1 tojás és 1 tojássárgája
  • 250 gr puha vaj

A száraz összetveőket összekeverjük az egyik tálban, míg egy másikban a nedves összetevőket. Sima tésztává gyúrjuk , fólia és éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap nyújtjuk, formázzuk és sütjük.
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

10 DOLOG… AMIT A BÚZÁRÓL TUDNI KELL

eteltcsakokosan

Mindig legyen tiszta az edényszárítód!

eteltcsakokosan

Nyaralás idejére ezek maradhatnak a hűtőben

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató