Ételtcsakokosan

Vörösboros málnakrémleves

2014. július 14.
Vörösboros-málnakrém-leves-új-1--300x176

Vörösboros-málnakrém-leves-új-1--300x176
Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 50 dkg málna,
  • 2 dl tejszín,
  • 2 dl vörösbor,
  • késhegynyi őrölt szegfűszeg,
  • 6 dkg porcukor.

Elkészítése:
A málnát megmossuk és lecsepegtetjük. Egy maréknyit félrerakunk és lehűtjük. A bort egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a porcukrot, az őrölt szegfűszeget és összeforraljuk. Hozzáadjuk a málnát is, vele is felforraljuk, majd a tejszínnel besűrítjük. Az egészet jól behűtjük, majd tálalásnál a félrerakott málnaszemekkel díszítjük.
Élelmiszerbiztonsági tanácsok

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
  • A málna előkészítése: mosás és lecsorgatás.
  • A tojásokat, ha felületük szennyezett, közvetlenül a felhasználás előtt folyó víz alatt mossuk meg és töröljük szárazra, hogy a lecsöpögő lé ne szennyezzen be semmit. Majd egyesével külön tálba üssük le őket, és ellenőrizzük az állagukat, amennyiben szemmel láthatóan hibátlan, elváltozásoktól mentes a tojás, akkor használjuk csak fel!
  • A tejszín fogyaszthatósági idejének figyelemmel kísérése.
  • A levest hűtve tároljuk, és minél hamarabb fogyasszuk el.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Tortilla recept Bernáth Józseftől

eteltcsakokosan

Átmenetileg el lehet térni

szucseva

Nyaralás idejére ezek maradhatnak a hűtőben

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató