Ételtcsakokosan

Vörösboros málnakrémleves

2014. július 14.
Vörösboros-málnakrém-leves-új-1--300x176

Vörösboros-málnakrém-leves-új-1--300x176
Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 50 dkg málna,
  • 2 dl tejszín,
  • 2 dl vörösbor,
  • késhegynyi őrölt szegfűszeg,
  • 6 dkg porcukor.

Elkészítése:
A málnát megmossuk és lecsepegtetjük. Egy maréknyit félrerakunk és lehűtjük. A bort egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a porcukrot, az őrölt szegfűszeget és összeforraljuk. Hozzáadjuk a málnát is, vele is felforraljuk, majd a tejszínnel besűrítjük. Az egészet jól behűtjük, majd tálalásnál a félrerakott málnaszemekkel díszítjük.
Élelmiszerbiztonsági tanácsok

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
  • A málna előkészítése: mosás és lecsorgatás.
  • A tojásokat, ha felületük szennyezett, közvetlenül a felhasználás előtt folyó víz alatt mossuk meg és töröljük szárazra, hogy a lecsöpögő lé ne szennyezzen be semmit. Majd egyesével külön tálba üssük le őket, és ellenőrizzük az állagukat, amennyiben szemmel láthatóan hibátlan, elváltozásoktól mentes a tojás, akkor használjuk csak fel!
  • A tejszín fogyaszthatósági idejének figyelemmel kísérése.
  • A levest hűtve tároljuk, és minél hamarabb fogyasszuk el.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Nevelj spenótot a balkonon!

eteltcsakokosan

Raclette, a hűvös napok megmentője

eteltcsakokosan

Meggyes-mandulás torta

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató