Hozzávalók 2 adaghoz:
- 50 dkg málna,
- 2 dl tejszín,
- 2 dl vörösbor,
- késhegynyi őrölt szegfűszeg,
- 6 dkg porcukor.
Elkészítése:
A málnát megmossuk és lecsepegtetjük. Egy maréknyit félrerakunk és lehűtjük. A bort egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a porcukrot, az őrölt szegfűszeget és összeforraljuk. Hozzáadjuk a málnát is, vele is felforraljuk, majd a tejszínnel besűrítjük. Az egészet jól behűtjük, majd tálalásnál a félrerakott málnaszemekkel díszítjük.
Élelmiszerbiztonsági tanácsok
- Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
- A málna előkészítése: mosás és lecsorgatás.
- A tojásokat, ha felületük szennyezett, közvetlenül a felhasználás előtt folyó víz alatt mossuk meg és töröljük szárazra, hogy a lecsöpögő lé ne szennyezzen be semmit. Majd egyesével külön tálba üssük le őket, és ellenőrizzük az állagukat, amennyiben szemmel láthatóan hibátlan, elváltozásoktól mentes a tojás, akkor használjuk csak fel!
- A tejszín fogyaszthatósági idejének figyelemmel kísérése.
- A levest hűtve tároljuk, és minél hamarabb fogyasszuk el.