Ételtcsakokosan

Nyaralás idejére ezek maradhatnak a hűtőben

2020. július 31.
1.jpg

Az utolsó étkezéseknél fogyasszunk el, illetve használjunk fel mindent, ami megromolhat. Úgy, mint felvágottak, pástétomok, májkrémek, sajtok, különböző szendvicskrémek, régebbi tojás, készételek, megbontott tej és konzervek, zöldségek (különös tekintettel a gombára), gyümölcsök, sütemények.

Ha egy hétre vagy hosszabb időre utazunk, akkor nem mindegy, hogy visszatérve mi vár minket a hűtőben, hiszen sok élelmiszer ennyi idő alatt megromlik.
Nyers húst véletlenül se hagyjunk a nyaralás idejére a hűtő normál terében!

  • Ne dobjuk ki az élelmiszert, hanem használjuk fel vagy fagyasszuk le!
  • Ha már egyszer felengedtük az élelmiszert, akkor ne fagyasszuk le újra!

Mi maradhat a hűtőben?
Amennyiben visszaúton valamilyen okból kifolyólag nem tudunk bevásárolni, akkor pár dolgot hagyhatunk a hűtőben.
Előre csomagolt, bontatlan termékek (tejföl, joghurt, fóliás felvágott, vaj, margarin), valamint szalámi, kolbász, szalonna, tojás megvárnak minket a hűtőben, csak készülődés közben nézzük meg a fogyaszthatósági vagy minőségmegőrzési idejüket. Lejárt fogyaszthatósági/minőségmegőrzési idejű hűtőben maradt terméket már ne fogyasszuk el!
Ha érkezéskor kenyeret vagy kalácsot szeretnénk enni, akkor előre lefagyaszthatjuk szeletelve, így gyorsan tudunk pirítóst, vagy – mikrohullámú sütőben rövid olvasztási program után – szendvicset készíteni.
A nyaralás idejére hűtés nélkül is eláll a hagyma, a krumpli, valamint értelemszerűen a tartós élelmiszerek.
Sok család elővigyázatosságból áramtalanítja a lakást a nyaralás idejére. Ha mi is így teszünk, akkor csak üres, leolvasztott hűtőt hagyjunk otthon. Véletlenül se felejtsünk ételt a hűtőben, mélyhűtőben!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Street food kesztyűs kézzel

eteltcsakokosan

Kéklő savanykás bogyók

eteltcsakokosan

Étkezzünk évszakok szerint!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató