Az őszi Konyhasziget magazinban Bernáth József séffel készítettünk interjút. Íme a recept amit olvasóinknak ajánlott!
Alapanyagok

A tortillához
- 250 g lecsó
- 4 darab L méretű tojás
- 65 g vaj
- 250 g héjában főtt apró szemű burgonya
- 200 g cukkini
- 150 g krémes kecskesajt
- 1 kis csokor kakukkfű
- 1 kis csokor snidling
- 5 g finom só
- frissen őrölt bors
A dekorációhoz
- 5 db koktélparadicsom
- néhány szál borsócsíra
- néhány levél bazsalikom
Elkészítése
A héjában főtt burgonyát felkarikázzuk. Akit zavar a héj, az nyugodtan hámozza meg. A cukkinit hosszában 4-felé vágjuk és eltávolítjuk a magházát. Ezután háromszögekre vágjuk, s kevés vajon, kakukkfűvel, magas hőmérsékleten lepirítjuk. Hasonlóképp járunk el a felkarikázott főtt burgonyával is. A lepirított zöldségeket összekeverjük és sózzuk.
A serpenyőben lévő cukkinis burgonyás keverékből eltávolítjuk a kakukkfüvet, és hozzáadjuk a konyhai papírtörlőn leitatott lecsót. Apróra vágott snidlinggel és a száráról lecsipkedett, frissen vágott kakukkfűvel bátran megszórjuk. Sózzuk, borsozzuk, és ha úgy találjuk, hogy kevés a zsiradék alatta, akkor kávéskanálnyi vajjal pótoljuk. A serpenyő alatt takarékra vesszük a lángot, s ráöntjük a sóval, borssal ízesített tojásokat. A kecskesajtot tetszőleges formában a készülő ételre kanalazzuk.
Amikor a tojás megdermedt, lekapcsoljuk a tűzhelyet, és a serpenyőt 10-15 percre az előmelegített, grillfokozatra kapcsolt sütőbe helyezzük. Ha műanyag nyelű a serpenyőnk, és nyitott ajtónál is működik a sütő grillfokozata, akkor tartsuk a serpenyőt az izzó fűtőszálhoz közel úgy, hogy a nyél kilógjon a sütőből, és bátran pirítsuk meg a tortillát. Ha itt-ott megég, még ízletesebb lesz az ételünk.
A felszeletelés előtt a serpenyőben hagyjuk kihűlni a tortillát, hogy kiborításkor egyben maradjon.