Ételtcsakokosan

Tortilla recept Bernáth Józseftől

2016. november 14.

Az őszi Konyhasziget magazinban Bernáth József séffel készítettünk interjút. Íme a recept amit olvasóinknak ajánlott!

Alapanyagok

Ételfotók: Szendeff Lőrinc
                                      Ételfotók: Szendeff Lőrinc

A tortillához

  •  250 g lecsó
  • 4 darab L méretű tojás
  • 65 g vaj
  • 250 g héjában főtt apró szemű burgonya
  • 200 g cukkini
  • 150 g krémes kecskesajt
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • 1 kis csokor snidling
  • 5 g finom só
  • frissen őrölt bors

A dekorációhoz

  • 5 db koktélparadicsom
  • néhány szál borsócsíra
  • néhány levél bazsalikom

Elkészítése

A héjában főtt burgonyát felkarikázzuk. Akit zavar a héj, az nyugodtan hámozza meg. A cukkinit hosszában 4-felé vágjuk és eltávolítjuk a magházát. Ezután háromszögekre vágjuk, s kevés vajon, kakukkfűvel, magas hőmérsékleten lepirítjuk. Hasonlóképp járunk el a felkarikázott főtt burgonyával is. A lepirított zöldségeket összekeverjük és sózzuk.

A serpenyőben lévő cukkinis burgonyás keverékből eltávolítjuk a kakukkfüvet, és hozzáadjuk a konyhai papírtörlőn leitatott lecsót. Apróra vágott snidlinggel és a száráról lecsipkedett, frissen vágott kakukkfűvel bátran megszórjuk. Sózzuk, borsozzuk, és ha úgy találjuk, hogy kevés a zsiradék alatta, akkor kávéskanálnyi vajjal pótoljuk. A serpenyő alatt takarékra vesszük a lángot, s ráöntjük a sóval, borssal ízesített tojásokat. A kecskesajtot tetszőleges formában a készülő ételre kanalazzuk.

Amikor a tojás megdermedt, lekapcsoljuk a tűzhelyet, és a serpenyőt 10-15 percre az előmelegített, grillfokozatra kapcsolt sütőbe helyezzük. Ha műanyag nyelű a serpenyőnk, és nyitott ajtónál is működik a sütő grillfokozata, akkor tartsuk a serpenyőt az izzó fűtőszálhoz közel úgy, hogy a nyél kilógjon a sütőből, és bátran pirítsuk meg a tortillát. Ha itt-ott megég, még ízletesebb lesz az ételünk.

A felszeletelés előtt a serpenyőben hagyjuk kihűlni a tortillát, hogy kiborításkor egyben maradjon.

Kapcsolódó tartalmak


Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Biztonság – forró napokon is

Itt a nyár, a forróság, olvadozunk, mint a vaj. Ilyenkor még nagyobb odafigyelést igényel egy kerti parti menüjének megtervezése, előkészítése. Milyen ételekkel és hogyan készüljünk a forró napokra, hogy ne egy gyomorrontás vessen véget a nyaralásnak?
Tovább olvasom

Related posts

Disznót vágna? Tippek, praktikák a biztonságos előkészületekhez

eteltcsakokosan

Idén javult a karácsonyi szezonális élelmiszerek biztonsága

eteltcsakokosan

Szeptemberi frissesség

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató