Ételtcsakokosan

Tortilla recept Bernáth Józseftől

2016. november 14.

Az őszi Konyhasziget magazinban Bernáth József séffel készítettünk interjút. Íme a recept amit olvasóinknak ajánlott!

Alapanyagok

Ételfotók: Szendeff Lőrinc
                                      Ételfotók: Szendeff Lőrinc

A tortillához

  •  250 g lecsó
  • 4 darab L méretű tojás
  • 65 g vaj
  • 250 g héjában főtt apró szemű burgonya
  • 200 g cukkini
  • 150 g krémes kecskesajt
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • 1 kis csokor snidling
  • 5 g finom só
  • frissen őrölt bors

A dekorációhoz

  • 5 db koktélparadicsom
  • néhány szál borsócsíra
  • néhány levél bazsalikom

Elkészítése

A héjában főtt burgonyát felkarikázzuk. Akit zavar a héj, az nyugodtan hámozza meg. A cukkinit hosszában 4-felé vágjuk és eltávolítjuk a magházát. Ezután háromszögekre vágjuk, s kevés vajon, kakukkfűvel, magas hőmérsékleten lepirítjuk. Hasonlóképp járunk el a felkarikázott főtt burgonyával is. A lepirított zöldségeket összekeverjük és sózzuk.

A serpenyőben lévő cukkinis burgonyás keverékből eltávolítjuk a kakukkfüvet, és hozzáadjuk a konyhai papírtörlőn leitatott lecsót. Apróra vágott snidlinggel és a száráról lecsipkedett, frissen vágott kakukkfűvel bátran megszórjuk. Sózzuk, borsozzuk, és ha úgy találjuk, hogy kevés a zsiradék alatta, akkor kávéskanálnyi vajjal pótoljuk. A serpenyő alatt takarékra vesszük a lángot, s ráöntjük a sóval, borssal ízesített tojásokat. A kecskesajtot tetszőleges formában a készülő ételre kanalazzuk.

Amikor a tojás megdermedt, lekapcsoljuk a tűzhelyet, és a serpenyőt 10-15 percre az előmelegített, grillfokozatra kapcsolt sütőbe helyezzük. Ha műanyag nyelű a serpenyőnk, és nyitott ajtónál is működik a sütő grillfokozata, akkor tartsuk a serpenyőt az izzó fűtőszálhoz közel úgy, hogy a nyél kilógjon a sütőből, és bátran pirítsuk meg a tortillát. Ha itt-ott megég, még ízletesebb lesz az ételünk.

A felszeletelés előtt a serpenyőben hagyjuk kihűlni a tortillát, hogy kiborításkor egyben maradjon.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Zöldség és gyümölcslevek

eteltcsakokosan

Szilva az ősz üdvöskéje

eteltcsakokosan

Hogy lehetséges importálni?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató