Ételtcsakokosan

Visszaolvaszthatom, vagy dobjam ki?…

2020. október 29.

Beraktuk a megvásárolt darált húst és borsót a fagyasztóba, valószínű, hogy áramszünet lehetett, mert kiolvadt úgy félig, visszaolvaszthatom, vagy dobjam ki?

Megítélésünk szerint itt visszafagyasztásra gondolt a kérdező. Amennyiben már félig kiolvadt termékről van szó, azt visszafagyasztani nem szabad, mert a jelenlévő mikrobák a kiolvasztás során szaporodásnak indulhatnak. Így újbóli visszafagyasztással a baktériumok magasabb csíraszámban lesznek jelen, amelyek újbóli felolvasztás során gyors szaporodásnak indulnak. Amennyiben félig kiolvadt az alapanyag, javasolt megfelelő körülmények között teljesen kiolvasztani és azt azonnal felhasználni, ételt készíteni. Így a kidobás, élelmiszer pazarlás is elkerülhető. Megjegyzendő, hogy darált húst lefagyasztani nem tanácsos, közétkeztetésben, vendéglátásban pedig tilos!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Az hogy lehet, hogy…?

eteltcsakokosan

Több mint 600 millió adag élelmiszert pazarolunk

eteltcsakokosan

Raclette, a hűvös napok megmentője

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató