Beraktuk a megvásárolt darált húst és borsót a fagyasztóba, valószínű, hogy áramszünet lehetett, mert kiolvadt úgy félig, visszaolvaszthatom, vagy dobjam ki?
Megítélésünk szerint itt visszafagyasztásra gondolt a kérdező. Amennyiben már félig kiolvadt termékről van szó, azt visszafagyasztani nem szabad, mert a jelenlévő mikrobák a kiolvasztás során szaporodásnak indulhatnak. Így újbóli visszafagyasztással a baktériumok magasabb csíraszámban lesznek jelen, amelyek újbóli felolvasztás során gyors szaporodásnak indulnak. Amennyiben félig kiolvadt az alapanyag, javasolt megfelelő körülmények között teljesen kiolvasztani és azt azonnal felhasználni, ételt készíteni. Így a kidobás, élelmiszer pazarlás is elkerülhető. Megjegyzendő, hogy darált húst lefagyasztani nem tanácsos, közétkeztetésben, vendéglátásban pedig tilos!
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom