Ételtcsakokosan

Milyen kritériumoknak kell megfelelni?…

2020. június 4.

Milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy élelmiszerüzemnek ahhoz, hogy gluténmentes termékeket gyárthasson?

A glutén allergén, így abban az esetben ha az élelmiszer-előállító létesítmény gluténmentes terméket kíván előállítani, célszerű arra egy csak a termékek előállítására használt különálló termet kijelölni. A termékek előállításához csak azon a területen használt, jelölt eszközöket használni.
Az élelmiszerek gluténmentességének vagy csökkentett gluténtartalmának jelölési szabályait európai uniós rendelet tartalmazza. Amennyiben a termék címkéjén a gluténmentességre történik utalás, kizárólag e rendelet mellékletében szereplő kifejezések használhatók, a rendeletben megadott feltételek teljesülése mellett.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Bólogató virágtányér

eteltcsakokosan

Fügesaláta hidegen és melegen

eteltcsakokosan

Vajon felhasználható még…?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató