Ételtcsakokosan

Milyen kritériumoknak kell megfelelni?…

2020. június 4.

Milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy élelmiszerüzemnek ahhoz, hogy gluténmentes termékeket gyárthasson?

A glutén allergén, így abban az esetben ha az élelmiszer-előállító létesítmény gluténmentes terméket kíván előállítani, célszerű arra egy csak a termékek előállítására használt különálló termet kijelölni. A termékek előállításához csak azon a területen használt, jelölt eszközöket használni.
Az élelmiszerek gluténmentességének vagy csökkentett gluténtartalmának jelölési szabályait európai uniós rendelet tartalmazza. Amennyiben a termék címkéjén a gluténmentességre történik utalás, kizárólag e rendelet mellékletében szereplő kifejezések használhatók, a rendeletben megadott feltételek teljesülése mellett.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Friss gyümölcs télen, mire ügyeljünk citrusfélék vásárlásakor?

eteltcsakokosan

A cseresznyét minden gyerek szereti

eteltcsakokosan

„Újhullámos mézeskalácsosnak tartom magamat”

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató