Milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy élelmiszerüzemnek ahhoz, hogy gluténmentes termékeket gyárthasson?
A glutén allergén, így abban az esetben ha az élelmiszer-előállító létesítmény gluténmentes terméket kíván előállítani, célszerű arra egy csak a termékek előállítására használt különálló termet kijelölni. A termékek előállításához csak azon a területen használt, jelölt eszközöket használni.
Az élelmiszerek gluténmentességének vagy csökkentett gluténtartalmának jelölési szabályait európai uniós rendelet tartalmazza. Amennyiben a termék címkéjén a gluténmentességre történik utalás, kizárólag e rendelet mellékletében szereplő kifejezések használhatók, a rendeletben megadott feltételek teljesülése mellett.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom