Ételtcsakokosan

Virágzó teák

2017. október 20.

A Virágzó Teák kultúrája az elmúlt 20 évben indult el Kínából, Indiából és Sri Lankáról. Minden egyes teát válogatott tealevelekből formálnak és kötnek virágbimbó formába. A teagumókat kora tavasszal gyűjtik össze mielőtt kinyílnának majd az aprólékosan válogatott levelekket kötözik össze. Ezeket a művészi pontossággal elkészített teavirágokat órákig áztatják jázmin esszenciában ettől lesz ízük még kellemesebb. Ennek az alapos előkészítő munkának köszönhető, hogy a forró vízbe rakott tea gumóból kinyílva egy fantasztikus tavaszi virágcsokor látványa tárul elénk saját teás csészénkben.

Chinese Floral Tea

Virágzó Tea elkészítése

Elkészítésekor nagyon fontos, hogy megfelelően forró legyen a víz. A forrásba lévő vízzel először kiöblítjük az üveg teás kancsónkat, majd beleöntjük a vizet. Ezután beledobjuk a Virágzó Tea gumót. Ha nem megfelelő a víz hőmérséklete, akkor a tealevelek lassabban nyílnak szét. A gumó teleszívja magát vízzel, ezután a kancsó aljára süllyed, előfordul, hogy újra feljön a felszínre, de végül lemerül a kancsó aljára és kibontakozik egy tealevelekből és különböző szárított növényekből álló “virágkompozíció”.

A teavirágot a kancsó alján hagyva többször is újra forrázhatjuk, így akár 1.5 – 2 l tea is nyerhető egy teagumóból. Ha nem egy alkalommal szeretnénk többször forrázni a virágot, a forrázások közti időben vegyük ki a virágot folyadékból és tartsuk száraz helyen, hogy ne ázzon ki a tartalma. A többszöri forrázást egy napon belül javasoljuk.

Ha kinyílt virágot szeretnénk megőrizni, helyezzük egy hidegvízzel töltött üvegpohárba vagy vázába, így akár még több héten át is gyönyörködhetünk benne.

Forrás: viragzotea.hu

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Miért értékes táplálék a hal?

eteltcsakokosan

Őseink eledele – mit ettek eleink?

eteltcsakokosan

Hazánk is érintetté vált a babatejpor visszahívásban

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató