Kanadai kutatók népszerű szakácskönyvek tanácsait vették górcső alá élelmiszer-biztonsági szempontból.
A Medical X Press cikke ismertet egy megjelenés alatt álló tanulmányt. A húsos és halas recepteket tartalmazó 19 szakácskönyv elemzése során azt találták, hogy a receptek nem adnak jó tanácsokat a biztonságos ételkészítéshez, sőt a receptek 10%-a egyenesen veszélyes utasításokat ad a húsok kiolvasztását és mosását illetően. A szerzők azt javasolják, hogy a szakácskönyv író séfek vegyenek részt továbbképzésen.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom