Ételtcsakokosan

Vigyázz, a szakácskönyved szalmonellát okozhat!

2019. augusztus 6.

 Kanadai kutatók népszerű szakácskönyvek tanácsait vették górcső alá élelmiszer-biztonsági szempontból. 

A Medical X Press cikke ismertet egy megjelenés alatt álló tanulmányt. A húsos és halas recepteket tartalmazó 19 szakácskönyv elemzése során azt találták, hogy a receptek nem adnak jó tanácsokat a biztonságos ételkészítéshez, sőt a receptek 10%-a egyenesen veszélyes utasításokat ad a húsok kiolvasztását és mosását illetően. A szerzők azt javasolják, hogy a szakácskönyv író séfek vegyenek részt továbbképzésen.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Szeptemberi frissesség

eteltcsakokosan

Meddig áll el egy befőtt? …

eteltcsakokosan

Teakenyér

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató