A nagybevásárlást mindig a tartós és a nem hűtendő élelmiszerek vásárlásával kezdjük, mint például a fűszerekkel, friss zöldségekkel, gyümölcsökkel. A vásárlás végéhez érve vegyük le a polcokról a hűtendő termékeket, mint például a húsokat, tejtermékeket. A bevásárló kocsi és a saját bevásárló szatyrunk használatakor figyeljünk arra, hogy az eltérő tisztaságú termékek egymást ne szennyezhessék. A szennyezés megelőzése érdekében különösen fontos odafigyelni a háztartási vegyi áru, zöldség, gyümölcs, tojás, valamint a nyers húsok és a közvetlen fogyasztásra szánt élelmiszerek elkülönítésére.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom