Ételtcsakokosan

Van-e különbség?…

2022. március 13.

Felhasználhatóság és eltárhatósági szempontból van-e különbség a között, ha valamit helyben veszek és vásárolok és helyben kap címkét, és aközött ha valamit már előrecsomagoltan címkével veszek?


Az élelmiszerek lejárati idejét az előállító határozza meg. Az előre csomagolt élelmiszereknél a lejárati időt, és a tárolási feltételeket a csomagoláson feltüntetik. Sértetlen csomagolás esetén a szállítás és értékesítés során történő szennyeződés kizárható.
A csomagolás nélküli (ömlesztve árusított), vagy a csomagolás megbontásával, kimérve értékesített termékeknél a lejárati időt az árusítás helyén fel kell tüntetni, illetve erről a fogyasztót kérésére tájékoztatni kell. Ennél az értékesítési formánál az utólagos szennyeződés lehetősége fennáll, ami befolyásolhatja a termék eltarthatóságát.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Egészséges nassolnivaló

eteltcsakokosan

Endívia

eteltcsakokosan

Nyár és az uborka

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató