Ételtcsakokosan

Van-e különbség?…

2022. március 13.

Felhasználhatóság és eltárhatósági szempontból van-e különbség a között, ha valamit helyben veszek és vásárolok és helyben kap címkét, és aközött ha valamit már előrecsomagoltan címkével veszek?


Az élelmiszerek lejárati idejét az előállító határozza meg. Az előre csomagolt élelmiszereknél a lejárati időt, és a tárolási feltételeket a csomagoláson feltüntetik. Sértetlen csomagolás esetén a szállítás és értékesítés során történő szennyeződés kizárható.
A csomagolás nélküli (ömlesztve árusított), vagy a csomagolás megbontásával, kimérve értékesített termékeknél a lejárati időt az árusítás helyén fel kell tüntetni, illetve erről a fogyasztót kérésére tájékoztatni kell. Ennél az értékesítési formánál az utólagos szennyeződés lehetősége fennáll, ami befolyásolhatja a termék eltarthatóságát.

Kapcsolódó tartalmak


Újrafelhasználható textilzsákok

A spanyol Alimente hasábjai arra hívják fel a figyelmet, hogy az újrahasználható textilzsákok sem nevezhetők tökéletesnek. Egyes szakemberek szerint megágyaznak az E.coli baktériumnak és a penésznek is.
Tovább olvasom

Bizonyos korig tiltólistán

Mi a gond a mézzel? Természetesen semmi, ha felnőttekről vagy idősebb gyerekekről van szó. Babákra viszont – annak ellenére, hogy tele van antioxidánsokkal, és alapvetően igen egészséges természetes édesítőszer – veszélyes lehet Clostridium-tartalma miatt.
Tovább olvasom

Related posts

Étkezési etikett gyorstalpaló

eteltcsakokosan

Felnőttek folyadékszükséglete

eteltcsakokosan

Torma – nem csak húsvétkor

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató