Ételtcsakokosan

Van-e különbség?…

2022. március 13.

Felhasználhatóság és eltárhatósági szempontból van-e különbség a között, ha valamit helyben veszek és vásárolok és helyben kap címkét, és aközött ha valamit már előrecsomagoltan címkével veszek?


Az élelmiszerek lejárati idejét az előállító határozza meg. Az előre csomagolt élelmiszereknél a lejárati időt, és a tárolási feltételeket a csomagoláson feltüntetik. Sértetlen csomagolás esetén a szállítás és értékesítés során történő szennyeződés kizárható.
A csomagolás nélküli (ömlesztve árusított), vagy a csomagolás megbontásával, kimérve értékesített termékeknél a lejárati időt az árusítás helyén fel kell tüntetni, illetve erről a fogyasztót kérésére tájékoztatni kell. Ennél az értékesítési formánál az utólagos szennyeződés lehetősége fennáll, ami befolyásolhatja a termék eltarthatóságát.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

9 praktika, ami megkönnyíti a mosogatást

eteltcsakokosan

Borban az igazság…

eteltcsakokosan

Ételek stressz ellen

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató