Ételtcsakokosan

Van-e különbség?…

2021.08.13.Nincs hozzászólás

Görgess lejjebb!

Felhasználhatóság és eltárhatósági szempontból van-e különbség a között, ha valamit helyben veszek és vásárolok és helyben kap címkét, és aközött ha valamit már előrecsomagoltan címkével veszek?
 

Az élelmiszerek lejárati idejét az előállító határozza meg. Az előre csomagolt élelmiszereknél a lejárati időt, és a tárolási feltételeket a csomagoláson feltüntetik. Sértetlen csomagolás esetén a szállítás és értékesítés során történő szennyeződés kizárható.
A csomagolás nélküli (ömlesztve árusított), vagy a csomagolás megbontásával, kimérve értékesített termékeknél a lejárati időt az árusítás helyén fel kell tüntetni, illetve erről a fogyasztót kérésére tájékoztatni kell. Ennél az értékesítési formánál az utólagos szennyeződés lehetősége fennáll, ami befolyásolhatja a termék eltarthatóságát.

Legfrissebb cikkek


Milyen a jó dughagyma és fokhagyma-szaporítóanyag?


Tovább olvasom

Terítéken a vörös káposzta


Tovább olvasom

Related posts

Gasztroélmények Éve

eteltcsakokosan

#1. Mit hol tároljunk? – Frigó kisokos

eteltcsakokosan

A cseresznyét minden gyerek szereti

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató