Ételtcsakokosan

Van-e különbség?…

2021.08.13.Nincs hozzászólás

Görgess lejjebb!

Felhasználhatóság és eltárhatósági szempontból van-e különbség a között, ha valamit helyben veszek és vásárolok és helyben kap címkét, és aközött ha valamit már előrecsomagoltan címkével veszek?
 

Az élelmiszerek lejárati idejét az előállító határozza meg. Az előre csomagolt élelmiszereknél a lejárati időt, és a tárolási feltételeket a csomagoláson feltüntetik. Sértetlen csomagolás esetén a szállítás és értékesítés során történő szennyeződés kizárható.
A csomagolás nélküli (ömlesztve árusított), vagy a csomagolás megbontásával, kimérve értékesített termékeknél a lejárati időt az árusítás helyén fel kell tüntetni, illetve erről a fogyasztót kérésére tájékoztatni kell. Ennél az értékesítési formánál az utólagos szennyeződés lehetősége fennáll, ami befolyásolhatja a termék eltarthatóságát.

Legfrissebb cikkek


Biztosan jó, ha „steril”?


Tovább olvasom

Hiánypótló „lejárati útmutató” készült


Tovább olvasom

Related posts

Bemutató óra a Camponában

eteltcsakokosan

Ültetés januárban

eteltcsakokosan

Az élelmiszergazdaság megtisztulását szolgálják az ellenőrzések

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató