A behorpadt konzervben lévő étel elfogyasztása okozhat gondot?
Amennyiben olyan mérvű a konzervdoboz sérülése, hogy megsérül a belső védőréteg, a doboz anyaga egy idő után beleoldódhat a termékbe (fémionok, szerves monomerek, oligomerek, stabilizátorok). Ha jelentős a dobozon lévő sérülés, ne fogyassza el a terméket.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom