Ételtcsakokosan

Uniós zöldség- és gyümölcstilalom Indiával szemben

2014.03.27.Nincs hozzászólás

Görgess lejjebb!

Öt fajta zöldség és gyümölcs behozatalát tiltotta meg Indiából szerdán az Európai Unió Tanácsának növényegészségügyi állandó bizottsága – közölte az Európai Bizottság.


1391107_29670514-100x100Az EU-ba májustól kezdve nem lehet majd behozni Indiából tarót, mangót, keserűdinnyét, padlizsánt és kígyótököt.

 Az intézkedést az Európai Unió az indiai növényegészségügyi tanúsítási eljárás hiányosságaival magyarázza. Brüsszel ugyanis arra lett figyelmes, hogy az ilyen zöldség- és gyümölcsszállítmányokkal sok esetben karanténba való kártevők, rovarok, egészen pontosan a legtöbbször gyümölcslegyek kerülnek Európán kívülről az unióba.
 A szállítmányok kevesebb mint öt százaléka volt kifogásolható, ám Brüsszel szerint az új kártevők esetleges behurcolása veszélyt jelenthetne az uniós mezőgazdaságra.
 Az intézkedés indokoltságát legkésőbb a jövő év végén vizsgálják majd felül.

Forrás: MTI

Legfrissebb cikkek


Az igazi törköly íz


Tovább olvasom

Tej vagy nem tej?


Tovább olvasom

Related posts

Segítünk eligazodni a cukrok világában!

eteltcsakokosan

Étkezés munkahelyen 2.

eteltcsakokosan

Saját „fogás” az asztalon

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató