Ételtcsakokosan

Uniós zöldség- és gyümölcstilalom Indiával szemben

2014. március 27.

Öt fajta zöldség és gyümölcs behozatalát tiltotta meg Indiából szerdán az Európai Unió Tanácsának növényegészségügyi állandó bizottsága – közölte az Európai Bizottság.


1391107_29670514-100x100Az EU-ba májustól kezdve nem lehet majd behozni Indiából tarót, mangót, keserűdinnyét, padlizsánt és kígyótököt.

 Az intézkedést az Európai Unió az indiai növényegészségügyi tanúsítási eljárás hiányosságaival magyarázza. Brüsszel ugyanis arra lett figyelmes, hogy az ilyen zöldség- és gyümölcsszállítmányokkal sok esetben karanténba való kártevők, rovarok, egészen pontosan a legtöbbször gyümölcslegyek kerülnek Európán kívülről az unióba.
 A szállítmányok kevesebb mint öt százaléka volt kifogásolható, ám Brüsszel szerint az új kártevők esetleges behurcolása veszélyt jelenthetne az uniós mezőgazdaságra.
 Az intézkedés indokoltságát legkésőbb a jövő év végén vizsgálják majd felül.

Forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Fontos vitaminforrás a retek

eteltcsakokosan

A tavaszi vitaminhiány leküzdése

eteltcsakokosan

Kávétermesztés

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató