Ételtcsakokosan

Mossuk-e meg a tojást? Hogyan tároljuk?

2018. május 30.

tojásmosás
Mivel mosáskor megsérül a tojás természetes, külső védőrétege, és a héj átjárhatóvá válik a szennyeződések, ezzel együtt a romlást és megbetegedést okozó mikrobák számára, ezért tárolás előtt ne mossuk meg. Ha szemmel láthatóan szennyezett a tojás felülete, javasolt azt szárazon megtisztítani. Ha mégis szükséges a tojás mosása, azt csak közvetlenül felhasználás előtt tanácsos elvégezni. A mosott tojást célszerű azonnal felhasználni, tárolása nem biztonságos. A héjas tojást általában száraz, hűvös helyen (70-80% páratartalom, 2–16 °C), vagy hűtőszekrényben tároljuk. Ha a tojást az értékesítés során az üzletben már hűtötték, otthon is hűtsük, míg a hűvös helyen tartott tojást elegendő otthon is hűvös, kamrai kőmérsékleten tárolni. Fontos, hogy a tojás a tárolás során ne érintkezzen a többi élelmiszerrel.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Vajon avas?…

eteltcsakokosan

Mese habbal, szülinappal

eteltcsakokosan

Sonka tudakozó

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató