Ételtcsakokosan

Mit tartalmaz?…

2021.05.13.Nincs hozzászólás

Görgess lejjebb!

Mit jelent az, hogy növényi erjesztős kovász?  Mit tartalmaz?

A hagyományos kovász lisztből és vízből áll, nem tartalmaz élesztőt. Az erjedést a keverékben és a környezetben jelen levő mikroorganizmusok elszaporodása okozza, ez pedig szén-dioxid termeléssel, hosszú erjedési idő esetén a szénhidrátok, glutén részleges lebontásával, jellegzetes íz és aromaanyagok kialakulásával jár.
Mivel a hagyományos kovászos technológia hosszú időt, szakértelmet és odafigyelést igényel, az iparszerű előállításban általában élesztőt használnak a kovász előállításához. A kelesztés így kiszámíthatóbb, gyorsabb és a kenyér térfogata is nagyobb lesz. Az élesztővel készült kenyérnél a tésztát alkotó fehérjék nagyobb mértékben maradnak épen, eltarthatósága rövidebb, mint a hagyományos kovász felhasználásával készült kenyereké.
A kereskedelemben a „növényi kovász” megnevezés az élesztő nélküli kovászt jelenti (jogszabály nem határozza meg a jelentését).

Legfrissebb cikkek


Biztosan jó, ha „steril”?


Tovább olvasom

Hiánypótló „lejárati útmutató” készült


Tovább olvasom

Related posts

NÉBIH akció: újabb cukrászüzemre került ki átmenetileg a „zárva” tábla

eteltcsakokosan

Mennyi ideig ehető?…

eteltcsakokosan

Lila káposzta másképp

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató