Ételtcsakokosan

Újabb három sprotni terméket vontak ki a forgalomból

2014. február 27.

Határérték feletti benzolszármazék (PAH) tartalom miatt újabb füstölt sprotni halkonzerv tételeket vontak ki a kereskedelmi forgalomból az élelmiszerbiztonsági szakemberek. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakmai felügyelete alatt működő élelmiszerlánc-felügyeleti szervek azonnali hatállyal megtiltották az élelmiszerek forgalmazását és elrendelték a fogyasztókhoz eljutott termékek visszahívását.

A probléma közelmúltban történt sorozatos feltűnése miatt a NÉBIH elrendelte a forgalomban levő füstölt sprotni termékek átfogó ellenőrzését is. A vizsgálatok jelenleg folyamatban vannak.

 1. termék

  • Termék neve: VIKING Füstölt sprotni növényi olajban
  • Forgalmazója: Hering-Trade Kft. 2881 Ászár, Köztársaság út 10.
  • Származási hely: Észtország
  • Nettó tömeg: 160 g
  • Minőségmegőrzési idő: 27.01.2017
  • További azonosító: 118450
  • Létesítményazonosító jelölés: EE 450 EU
  • Képgaléria

2. termék

  • Termék neve: Füstölt sprotni növényi olajban
  • Forgalmazója: GA FOOD Kft. 2045 Törökbálint, Raktárvárosi út 1.
  • Származási hely: Lettország
  • Nettó tömeg: 160 g
  • Minőségmegőrzési idő: 05.05.2015
  • További azonosító: 492 A001784 1.2
  • Létesítményazonosító jelölés: LV A001784 EK
  • Képgaléria

3. termék

  • Termék neve: GIANA Füstölt sprotni növényi olajban
  • Forgalmazója: GA FOOD Kft. 2045 Törökbálint, Raktárvárosi út 1.
  • Származási hely: Lettország
  • Nettó tömeg: 160 g
  • Minőségmegőrzési idő: 12.05.2015
  • További azonosító: 492 A001784 1
  • Létesítményazonosító jelölés: LV A001784 EK
  • Képgaléria

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

10 dolog… Amit az őszibarackról tudni kell

eteltcsakokosan

Milyen papírok kellenek?…

eteltcsakokosan

Ne kísérletezz a gombákkal!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató