Ételtcsakokosan

Újabb három sprotni terméket vontak ki a forgalomból

2014. február 27.

Határérték feletti benzolszármazék (PAH) tartalom miatt újabb füstölt sprotni halkonzerv tételeket vontak ki a kereskedelmi forgalomból az élelmiszerbiztonsági szakemberek. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakmai felügyelete alatt működő élelmiszerlánc-felügyeleti szervek azonnali hatállyal megtiltották az élelmiszerek forgalmazását és elrendelték a fogyasztókhoz eljutott termékek visszahívását.

A probléma közelmúltban történt sorozatos feltűnése miatt a NÉBIH elrendelte a forgalomban levő füstölt sprotni termékek átfogó ellenőrzését is. A vizsgálatok jelenleg folyamatban vannak.

 1. termék

  • Termék neve: VIKING Füstölt sprotni növényi olajban
  • Forgalmazója: Hering-Trade Kft. 2881 Ászár, Köztársaság út 10.
  • Származási hely: Észtország
  • Nettó tömeg: 160 g
  • Minőségmegőrzési idő: 27.01.2017
  • További azonosító: 118450
  • Létesítményazonosító jelölés: EE 450 EU
  • Képgaléria

2. termék

  • Termék neve: Füstölt sprotni növényi olajban
  • Forgalmazója: GA FOOD Kft. 2045 Törökbálint, Raktárvárosi út 1.
  • Származási hely: Lettország
  • Nettó tömeg: 160 g
  • Minőségmegőrzési idő: 05.05.2015
  • További azonosító: 492 A001784 1.2
  • Létesítményazonosító jelölés: LV A001784 EK
  • Képgaléria

3. termék

  • Termék neve: GIANA Füstölt sprotni növényi olajban
  • Forgalmazója: GA FOOD Kft. 2045 Törökbálint, Raktárvárosi út 1.
  • Származási hely: Lettország
  • Nettó tömeg: 160 g
  • Minőségmegőrzési idő: 12.05.2015
  • További azonosító: 492 A001784 1
  • Létesítményazonosító jelölés: LV A001784 EK
  • Képgaléria

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A sokoldalú csicseriborsó

eteltcsakokosan

Piros, édes és isteni!

eteltcsakokosan

Nektarin

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató