Ételtcsakokosan

Milyen papírok kellenek?…

2020. október 22.

Milyen papírok kellenek egy kis élelmiszer bolt elindításához?

A kereskedelmi tevékenység folytatására irányuló szándékot a tevékenység végzésének helye szerinti települési (Budapesten a kerületi) önkormányzat jegyzőjéhez kell bejelenteni. A jegyző a bejelentésről értesíti az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatóságként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalt, amely az élelmiszer-vállalkozást nyilvántartásba veszi, és FELIR azonosító számot állapít meg a nyilvántartásba vétel igazolására.
Bizonyos élelmiszerek (például friss hús, hűtést igénylő tej és tejtermékek) kiskereskedelmi forgalomba hozatalához külön engedély szükséges, melyet a járási hivatalnál kell kérni, és szemlét követően a járási hivatal ad ki, díjmentesen.
Az élelmiszerek forgalmazására vonatkozó kötelezettségek megismeréséhez első lépésként olvassa el az alábbi linken elérhető „Élelmiszerekkel kapcsolatos gyakran ismételt kérdések” tájékoztató anyagot.
https://portal.nebih.gov.hu/gyik/elelmiszer/gyakran-ismetelt-kerdesek/elelmiszerbiztonsag
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Rejtett zugok a konyhában

eteltcsakokosan

Olajos kisokos

eteltcsakokosan

Fiatal korban, tudatosan

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató