Ételtcsakokosan

Milyen papírok kellenek?…

2020. október 22.

Milyen papírok kellenek egy kis élelmiszer bolt elindításához?

A kereskedelmi tevékenység folytatására irányuló szándékot a tevékenység végzésének helye szerinti települési (Budapesten a kerületi) önkormányzat jegyzőjéhez kell bejelenteni. A jegyző a bejelentésről értesíti az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatóságként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalt, amely az élelmiszer-vállalkozást nyilvántartásba veszi, és FELIR azonosító számot állapít meg a nyilvántartásba vétel igazolására.
Bizonyos élelmiszerek (például friss hús, hűtést igénylő tej és tejtermékek) kiskereskedelmi forgalomba hozatalához külön engedély szükséges, melyet a járási hivatalnál kell kérni, és szemlét követően a járási hivatal ad ki, díjmentesen.
Az élelmiszerek forgalmazására vonatkozó kötelezettségek megismeréséhez első lépésként olvassa el az alábbi linken elérhető „Élelmiszerekkel kapcsolatos gyakran ismételt kérdések” tájékoztató anyagot.
https://portal.nebih.gov.hu/gyik/elelmiszer/gyakran-ismetelt-kerdesek/elelmiszerbiztonsag
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Milyen engedélyek szükségesek?…

eteltcsakokosan

Balatoni halak napja

eteltcsakokosan

Vákuumcsomagban vagy más csomagban?…

szucseva

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató