Ételtcsakokosan

Új Évi Mézes Malac

2017. január 2.

Andreáék asztalán ez a finomság volt tálalva január elsején, tegyétek el a receptet jövő évre 😉

Cider-roasted-pork-loin-recipe
A kép illusztráció. Forrás: laylita.com

Hozzávalók:

  • 2 kg bőrős karaj
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • egy evőkanál vörösborecet
  •  fél kiskanál mustár
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, bors
  • 2-3 fej alma
  • 0,5 dl vörösbor

Elkészítése:
A húst vágd fel nagyobb darabokra, bőrét vagdosd be, majd sós vízben főzd puhára. A mézet, a ketchupot, szójaszószt, a borecetet, a mustárt, fokhagymát, sót, borsot keverd össze és ezzel a mázzal jó alaposan dörzsöld be a hús mindegyik oldalát. Tedd forró sütőbe, szórj mellé néhány megtisztított almagerezdet, locsolj alá 0,5 dl vörösbort, és kb. 30 perc alatt süsd ropogósra. Vékony karikára vágott, tepsiben sült burgonyát kínálj mellé.
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Húspótlók, alternatív fehérjeforrások

eteltcsakokosan

A grillsütő tisztítása

eteltcsakokosan

Ismét a magyar-ukrán határ mellett a vírus

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató