Ételtcsakokosan

Továbbra sem okoz gondot a gyümölcsösökben az enyhe időjárás

2014. február 13.

A gyümölcsfák kényszernyugalmi állapotban vannak és az enyhe tél eddig nem okozott gondot a gyümölcsösökben – mondta Mártonffy Béla, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) elnöke szerdán az MTI megkeresésére.

Közölte: a kertek megfelelő állapotban vannak, ám az enyhe tél megnövelte a kórokozók nagyobb számú áttelelésének esélyét. Ezért felhívta a gazdák figyelmét, hogy a növényvédelmi munkákra a szokásosnál nagyobb gondot fordítsanak. Ezeket a teendőket a fák virágzásáig mindenképp ajánlatos elvégezni.

Beszélt arról is, hogy a gyümölcsösökben most kezdték a metszési munkálatokat, amelyek várhatóan még márciusban is tartanak majd. Elmondta azt is, hogy szükség van a lemosó permetezésekre, amelyek szintén a fák megfelelő állapotban tartását biztosítják. Egy hete Mártonffy Béla elmondta, a gyümölcsösöknek nem ártott a január végi, február eleji lehűlés és az ónos eső. Hozzátette, szerencsére a lehűlés kényszernyugalmi állapotban érte a gyümölcsfákat, amikor még nem indult meg a nedvkeringésük. Kedvezőnek nevezte azt is, hogy a lehűlés nem hirtelen következett be és a hőmérséklet sem csökkent extrém alacsonyra, például mínusz 15-20 Celsius-fokra.

Forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Pótoljuk vissza a vitaminokat!

eteltcsakokosan

Szelídgesztenye fajtabírálat

eteltcsakokosan

Virágzó teák

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató