Ételtcsakokosan

Vajon mi az a kuszkusz?

2019. április 25.

A kuszkusz Észak-Afrikából származik, alapvetően a durumbúza törete. A durumbúzát gömböcökké formálják kissé benedvesített liszttel, majd méret szerint szétválogatva szárítják. A boltokban hántoltan, őrölve és előfőzve találkozhatunk vele.
Ha gyorsan akarunk összedobni vacsorára valamit, akkor kiváló választás lehet a kuszkusz, hiszen nincs szükség hosszú főzési időre. A kuszkusz a bizonyíték arra, hogy gyorsan és egyszerűen elkészített étel is lehet laktató, nem mellesleg A-, illetve B-vitamin-tartalma miatt fogyasztása kifejezetten ajánlott. A kuszkusz elsősorban köretként ismeretes, de kiváló alapanyaga a sós és édes ételeknek is.kusztkusz
Higiéniai tanácsok

  • A gabonaféléket és a belőlük készült alapanyagokat mindig napfénytől és nedvességtől védve, jól zárható edényben tároljuk. A liszteknél különösen fontos a zárt csomagolás használata,   a molyosodás veszélye miatt.
  • A gabonaféléket felhasználás előtt mindig alaposan mossuk át, így lemossuk a felületükön lévő szennyeződéseket, illetve eltávolíthatjuk a bogárkártevőket, a nem kívánatos leveleket, szárrészeket.
  • Fontos, hogy míg a száraz gabonákat szobahőmérsékleten kell raktározni, főzés után a belőlük készült készételeket hűtőben kell tartani, és rövid időn belül el kell fogyasztani, hiszen a megnövekedett nedvességtartalmuk miatt gyorsabban szaporodhatnak el bennük a káros mikrobák.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

5 tedd és ne tedd dolog a konyhában

eteltcsakokosan

Reneszánszát éli a birsalma

eteltcsakokosan

Hány napja tojt tojásról beszélhetünk?…

szucseva

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató