Ételtcsakokosan

Török Lilla mézeskalács receptje

2016. január 28.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 ek mézes sütemény fűszerkeverék
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin (hideg)
  • 2 db tojás
  • 2 ek méz

Elkészítés: 

  1. A lisztbe bele keverjük a tészta száraz hozzávalóit, majd a liszttel elmorzsoljuk a margarint, utána beletesszük a tojásokat és a mézet. Jól összegyúrjuk a tésztát.
  2. Egy lisztezett sík felületen a tésztát kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk és tetszés szerinti formával kiszaggatjuk. (A végén a forma széléről megmaradt tésztát újból összegyúrjuk, kinyújtjuk és azt is kiszaggatjuk)
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorban helyezzük a kiszaggatott tészta formát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8 percig sütjük. (Vigyázzunk, hogy a tészta világos színű maradjon)

TörökLilla12éves

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Megehetem még az ételt…?

eteltcsakokosan

Ezekre figyelj citrusfélék fogyasztása előtt!

eteltcsakokosan

Meddig tárolhatjuk a hűtőszekrényben a maradék rizst?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató