Ételtcsakokosan

Tormamártás

2016. március 14.

Mártást sok mindenhez használhatunk: főtt vagy sült húsokhoz, salátához, de még frissen főtt tésztát is beleforgathatunk és rögtön kész a főétel. A mártás állaga legyen tejföl sűrűségű és úgy időzítsük az elkészítését, hogy tálalás idejére legyen kész. Most a húsvéti sonkához illő mártást mutatunk.

Hozzávalók

tejfolos-tormamartas

  • 4 púpos evőkanál reszelt torma
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 1 evőkanál tejföl
  • 4 dl tej vagy húsleves
  • só, cukor,  ecet ízlés szerint.

Elkészítése

A tormát megtisztítjuk és lereszeljük, majd fél óráig állni hagyjuk, hogy kicsit veszítsen az erejéből. Egy lábasba szórjuk, majd a liszttel elkevert tejfölt is ráöntjük és annyi tejjel vagy húslevessel hígítjuk, hogy összesen 5-6 dl legyen. Fűszerezzük sóval, cukorral és pár csepp ecettel, 8-10 percig főzzük, ezalatt a torma megpuhul. Készítés közben érdemes többször is megkóstolni, hogy a megfelelő ízt tudjuk kiemelni.

Fotó: gasztroabc.hu

Élelmiszer-biztonsági tippek:

  • Mindig ellenőrizzük a tejtermékek fogyaszthatósági idejét!
  • Minden eszköz, felület, edény és a kezünk legyen tiszta!
  • Megbízható helyen vásároljunk jó minőségű alapanyagokat!
  • Minden zöldséget mossunk meg a felszeletelés előtt, a zöldségeket aztán a külön zöldségvágó deszkán szeleteljük fel.

Kapcsolódó tartalmak


Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Biztonság – forró napokon is

Itt a nyár, a forróság, olvadozunk, mint a vaj. Ilyenkor még nagyobb odafigyelést igényel egy kerti parti menüjének megtervezése, előkészítése. Milyen ételekkel és hogyan készüljünk a forró napokra, hogy ne egy gyomorrontás vessen véget a nyaralásnak?
Tovább olvasom

Related posts

Házi kedvenceink a konyhában

eteltcsakokosan

A lencse és a szerencse

eteltcsakokosan

Kisfilm az élelmiszerbiztonságért

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató