Ételtcsakokosan

Dióval, mézzel töltött sült alma

2017. január 30.

A 13 éves keresztfiammal, Balázs Zsolttal szilveszterre a lenti ételt készítettük.
Hozzávalók 

Baked apples with cottage cheese, caramel and cinnamon on white ceramic plate on white background
A kép illusztráció. Forrás: freepik.com

  • 1-2 alma
  • 1 tk apróra vágott/tört dió
  • 1 tk erdei méz
  • vaj
  • aszalt szilva
  • fahéj

 
Elkészítés

Sütőt 200 °C-ra melegítem. A diót késsel apróra vágom, és ráöntök annyi mézet hogy bevonja a diót. Fahéjjal megszórom. Fejenként 1 almát kiválasztok, lehetőleg olyat ami biztosan áll a lábán. Az alma szárát egy pici résszel együtt kivágom, oly módon, hogy később visszahelyezhessem (mint egy kis sapka). Pici krátert vájok az almába és beletöltöm a mézes diót. Ha van hely pici csíkokra vágott aszalt szilvát is nyomkodok bele. Bezárom a korábban levágott darabkával. Az almákat pici olajjal megkent sütőpapírra helyezem, és 30 percig sütöm.

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Vegyél számba! – a csúnya zöldség is lehet finom

eteltcsakokosan

Még ezeket is elvethetjük!

eteltcsakokosan

Ne együnk együtt a háziállatokkal!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató