A 13 éves keresztfiammal, Balázs Zsolttal szilveszterre a lenti ételt készítettük.
Hozzávalók
- 1-2 alma
- 1 tk apróra vágott/tört dió
- 1 tk erdei méz
- vaj
- aszalt szilva
- fahéj
Elkészítés
Sütőt 200 °C-ra melegítem. A diót késsel apróra vágom, és ráöntök annyi mézet hogy bevonja a diót. Fahéjjal megszórom. Fejenként 1 almát kiválasztok, lehetőleg olyat ami biztosan áll a lábán. Az alma szárát egy pici résszel együtt kivágom, oly módon, hogy később visszahelyezhessem (mint egy kis sapka). Pici krátert vájok az almába és beletöltöm a mézes diót. Ha van hely pici csíkokra vágott aszalt szilvát is nyomkodok bele. Bezárom a korábban levágott darabkával. Az almákat pici olajjal megkent sütőpapírra helyezem, és 30 percig sütöm.