Ételtcsakokosan

Dióval, mézzel töltött sült alma

2017. január 30.

A 13 éves keresztfiammal, Balázs Zsolttal szilveszterre a lenti ételt készítettük.
Hozzávalók 

Baked apples with cottage cheese, caramel and cinnamon on white ceramic plate on white background
A kép illusztráció. Forrás: freepik.com

  • 1-2 alma
  • 1 tk apróra vágott/tört dió
  • 1 tk erdei méz
  • vaj
  • aszalt szilva
  • fahéj

 
Elkészítés

Sütőt 200 °C-ra melegítem. A diót késsel apróra vágom, és ráöntök annyi mézet hogy bevonja a diót. Fahéjjal megszórom. Fejenként 1 almát kiválasztok, lehetőleg olyat ami biztosan áll a lábán. Az alma szárát egy pici résszel együtt kivágom, oly módon, hogy később visszahelyezhessem (mint egy kis sapka). Pici krátert vájok az almába és beletöltöm a mézes diót. Ha van hely pici csíkokra vágott aszalt szilvát is nyomkodok bele. Bezárom a korábban levágott darabkával. Az almákat pici olajjal megkent sütőpapírra helyezem, és 30 percig sütöm.

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mire jó az ételhőmérő?

eteltcsakokosan

Milyen engedélyek szükségesek?…

eteltcsakokosan

Miért jó az otthon készült ebéd?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató