Ételtcsakokosan

Miért tesznek minden hústermékbe valamilyen cukrot?…

2021. január 21.

Miért tesznek újabban a téliszalámiba, kolbászba, sonkákba, minden hústermékbe valamilyen cukrot vagy édesítőszert?

Az íz kialakításához használnak a hústermékekben nagyon kis mennyiségű cukrot. Az érlelés gyorsítóval (starterkultúrával ) készült termékekben pedig azért használnak cukrot mert itt ezzel a savanyodást a pH gyorsabb csökkenését gyorsabban  érik el

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Áramszünet és az élelmiszer-biztonság

eteltcsakokosan

„Újhullámos mézeskalácsosnak tartom magamat”

eteltcsakokosan

Kézmosással a megbetegedések ellen

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató