Miért tesznek újabban a téliszalámiba, kolbászba, sonkákba, minden hústermékbe valamilyen cukrot vagy édesítőszert?
Az íz kialakításához használnak a hústermékekben nagyon kis mennyiségű cukrot. Az érlelés gyorsítóval (starterkultúrával ) készült termékekben pedig azért használnak cukrot mert itt ezzel a savanyodást a pH gyorsabb csökkenését gyorsabban érik el
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom