Ételtcsakokosan

Egyszerűen, gyorsan valami finomat

2018. november 20.

A mai világban egyre ritkábban eszünk főzelékféléket, ritkán találkozunk az étlapokon is a zöldséges ételek ezen csoportjával. Pedig a babák első ételei a főzelékek, később még a menzán kapunk heti rendszerességgel belőle, majd felnőtt korra valahogy eltűnik az étrendünkből.

Létrejöttek főzelékfaló éttermek, hogy visszahozzák – talán pont a nosztalgia miatt – a napi étkezésbe a főzelékeket. De a legegyszerűbb, ha magunknak készítjük el otthon
Egyszerűen elkészíthető és egészséges ételekről van szó, a napi zöldség- és vitaminbevitel jelentős részét teheti ki és változatos ízeket csempész hétköznapjainkba. Többféle módon is készíthetjük a főzelékeket, ízléstől és életmódtól függően. Mivel babakorból indul a zöldség megismerése és szeretete, folytatni kell ezt a jó szokást és étrendünkben megtartani a főzelékeket.
A főzelékek mellé szinte minden adható a pörkölttől kezdve a rántott sajton és rántott húson át a bundás kenyérig, illik hozzájuk a sült szalonna, virsli, fasírt, kolbász, főtt tojás vagy akár tofu is. Csak a fantáziánk szab határt a párosításoknak. Lényeges, hogy együnk jókat és érezzük jól magunkat a bőrünkben!
Tippek:

  • Használjunk friss fűszereket az intenzívebb íz világ kialakítására!
  • Keveset sózzunk!
  • Rövid ideig pároljuk a zöldségeket, hogy vitaminban gazdagok és roppanósak maradjanak!
  • Maradhatnak a zöldségek egyben is, de turmixolva újfajta külsejű ételt alkothatunk!

Élelmiszer-biztonsági tanácsok:

  • Mindig tiszta környezetben főzzünk!
  • A hámozás után a hagymát mindig alaposan mossuk meg és csepegtessük le! A friss zöldfűszerek esetében is ugyanígy járjunk el!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mennyire károsak az egészségre?…

eteltcsakokosan

Hirtelen ötletből mesterré válni

eteltcsakokosan

Kávétermesztés

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató