Ételtcsakokosan

Töltött krumpli

2015. október 19.

Nem csak főételnek, hanem hideg estéken gyors meleg vacsorának is ideális a sült, töltött krumpli. Bármivel tölthetjük a burgonyát, érdemes szezonális alapanyagokat használni, ilyenkor ősszel használhatunk sütőtököt, hüvelyeseket, hagymaféléket vagy tartalmasabb élelmiszert, mint szalonna vagy kolbász.


potato-skins-ck-1932674-x

Hozzávalók

  • 5 db nagyobb burgonya
  • fél póréhagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl tejföl
  • 10 szelet bacon
  • só, bors
  • 10 dkg sajt (reszelt)

Elkészítése

Sós vízben előfőzzük a krumplikat héjában, de csak annyira, hogy ne essenek szét (kb. 25-30 perc). Ha a krumpli kellően megpuhult, vágjuk ketté, és kanalazzuk ki a belsejüket. A krumplikból így jól megtölthető kis teknők készülnek.

Kockázzuk fel a bacon-t és serpenyőben süssük zsírjára, közben aprítsuk fel a többi hozzávalót és keverjük hozzá a serpenyőben: póréhagymát, fokhagymagerezdeket, petrezselymet, sót, borsot, a krumpli kikapart belsejét és a tejfölt.

Az előkészített krumplikat megtöltjük a keverékkel, lereszeljük a sajtot és megszórjuk a „teknőket”.

Előmelegített sütőben 200°C-on 15-20 perc alatt arany barnára sütjük. Melegen tálaljuk és érdemes annyit készíteni, hogy egy alkalommal elfogyasztásra kerüljön.

Élelmiszerbiztonsági tanácsok:

  • Tiszta kéz, tiszta környezet, tiszta eszközök, megbízható beszerzési forrás.
  • Figyeljünk a tejtermékek és a szalonna fogyaszthatósági idejére.
  • A maradék szalonnát, sajtot becsomagolva tegyük a hűtőbe és két napon belül használjuk fel.
  • Alaposan mossuk meg a zöldségeket és csepegtessük le.

 
Kép forrása: myrecepies.com

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Jeges finomság

eteltcsakokosan

Minden, amit az élelmiszer-biztonságról tudni kell

eteltcsakokosan

10 dolog, amit a szőlőről tudni kell

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató