Könnyű, ámde finom recept, amit bármikor elkészíthettek, csak pár főtt tojás kell hozzá és szinte kész is.
Hozzávalók
- 3 főtt tojás
- 4 ek majonéz
- 1 tk mustár
- 1 tk ketchup
- 1 kis csokor snidling vagy negyed fej lila hagyma
- só
- fehér bors
Főzzétek meg a tojásokat (6 percig álljon a forrásban lévő vízben), hámozzátok meg mindet, majd öblítsétek le, hogy a legkisebb héj darabok is lejöjjenek. Tegyétek egy mélyebb tálba és egy villával zúzzátok apróra, sózzátok és borsozzátok, majd a majonézt és egyéb ízesítő krémeket öntsetek hozzá. Jól össze kell keverni! A megmosott, megszárított snidlinget vagy meghámozott és megmosott lila hagymát vágjátok apróra és vegyítsétek el a krémmel.
Hidegen is finom, szendvicsbe vagy kenyérre kenve, de vékony szelet sajttal a tetején sütőben grillezve, melegszendvicsnek is kiváló.
Élelmiszer-biztonsági tippek:
- Tojásfőzéshez mindig friss tojást használjatok!
- Tojásos ételmaradékot lehetőleg ne tároljatok. Ha ez elkerülhetetlen, a megmaradt ételt mihamarabb hűtsétek le és tegyétek hűtőbe, mert néhány órányi szobahőmérsékleten való tárolás már veszélyes lehet.
- Ha tojással dolgoztok, ne csak munkakezdés előtt mossatok kezet, hanem közben is többször, alaposan!
- Mosogassátok el a tojással érintkező eszközöket, edényeket, mielőtt más ételféleséggel kezdenétek el foglalkozni.
Élelmiszer-biztonsági tanácsokért kattints a Receptorra
Foto: wikimedia.org