Ételtcsakokosan

Tojáskrém

2016. november 1.

Könnyű, ámde finom recept, amit bármikor elkészíthettek, csak pár főtt tojás kell hozzá és szinte kész is.

HozzávalókEgg_salad_sandwich_-_cropped

  • 3 főtt tojás
  • 4 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • 1 tk ketchup
  • 1 kis csokor snidling vagy negyed fej lila hagyma
  • fehér bors

Főzzétek meg a tojásokat (6 percig álljon a forrásban lévő vízben), hámozzátok meg mindet, majd öblítsétek le, hogy a legkisebb héj darabok is lejöjjenek. Tegyétek egy mélyebb tálba és egy villával  zúzzátok apróra, sózzátok és borsozzátok, majd a majonézt és egyéb ízesítő krémeket öntsetek hozzá. Jól össze kell keverni! A megmosott, megszárított snidlinget vagy meghámozott és megmosott lila hagymát vágjátok apróra és vegyítsétek el a krémmel.

Hidegen is finom, szendvicsbe vagy kenyérre kenve, de vékony szelet sajttal a tetején sütőben grillezve, melegszendvicsnek is kiváló.

Élelmiszer-biztonsági tippek:

  • Tojásfőzéshez mindig friss tojást használjatok!
  • Tojásos ételmaradékot lehetőleg ne tároljatok. Ha ez elkerülhetetlen, a megmaradt ételt mihamarabb hűtsétek le és tegyétek hűtőbe, mert néhány órányi szobahőmérsékleten való tárolás már veszélyes lehet.
  • Ha tojással dolgoztok, ne csak munkakezdés előtt mossatok kezet, hanem közben is többször, alaposan!
  • Mosogassátok el a tojással érintkező eszközöket, edényeket, mielőtt más ételféleséggel kezdenétek el foglalkozni.

Élelmiszer-biztonsági tanácsokért kattints a Receptorra

receptor_index_258x220_1014

Foto: wikimedia.org

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Zöld, sárga, csíkos hajócskák

eteltcsakokosan

Mikor mondhatjuk egy termékről, hogy az glutén mentes?

eteltcsakokosan

Őseink eledele – mit ettek eleink?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató