Ételtcsakokosan

Tészta vagy nem tészta?

2014. november 25.
tészta-300x168

Ha ezt a finomságot el szeretné készíteni, akkor meg fog lepődni, mivel nem valódi tésztából készült az étel.

tészta-300x168

A trükköt a videóból ismerheti meg: http://vimeo.com/60421697
Hozzávalók:

  • 1/2 bögre aszalt paradicsom
  • 2 paradicsom
  • 1 ek fehér miso (szója pép – kihagyható)
  • 1/2 marék mazsola
  • fél citrom
  • oregáno, bazsalikom
  • cukkini vagy uborka
  • Díszítéshez olviabogyó, avokádó, friss bazsalikom, petrezselyem

Elkészítése:
Alaposan mossunk meg és csepegtessünk le minden nyers hozzávalót. Áztassuk be az aszalt paradicsomot vízbe, amíg meg nem szívja magát és puha nem lesz. A két paradicsomot megmossuk, kivágjuk a magokat és csíkokra szeljük. Egy edénybe, vagy turmixgépbe dobáljuk bele az összes előkészített hozzávalót, facsarjuk rá fél citrom levét, szórjunk bele mazsolát és fűszerezzük oregánoval, bazsalikommal. Turmixoljuk össze pépessé.
A cukkinikat hámozzuk meg, vágjuk le a végeiket és vékony csíkokra – tésztaszerű – csíkokra szeleteljük.
Tálalásnál a tészta helyett a cukkini kerül alulra, majd rá a paradicsomszósz.
Tipp: cukkini helyett mostanában még lehet kígyóuborkát kapni, azt is nyugodtan használhatjuk.
Élelmiszerbiztonsági tanácsok:

  • Tiszta kéz, tiszta környezet, tiszta eszközök, megbízható beszerzési forrás.
  • Minden zöldséget alaposan mossunk meg és csepegtessük le őket.
  • A vágódeszkán ahol a zöldségeket vágjuk, mást ne vágjunk rajta, mivel nyers ételként esszük majd meg.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Rántás vagy habarás?

eteltcsakokosan

Szigorítás után jobb lesz a minőség

eteltcsakokosan

A grillsütő tisztítása

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató