A felbontott olívaolajat valóban 30 napon belül el kell fogyasztani?
A termék csomagolásán feltüntetett jelölés jogszabályban előírt kötelező, illetve önkéntesen feltüntethető, nem kötelező elemekből áll. A felbontott termékre vonatkozó ajánlások nem kötelező jelölési elemek, melyet az előállító saját tapasztalata, tárolási kísérletei alapján javasol a fogyasztónak, amit ajánlatos elfogadni és betartani biztonságunk, illetve megelégedettségünk érdekében. Az olívaolaj – speciális zsírsavösszetétele folytán – fokozottabban érzékeny a tárolási körülményekre (ezért is forgalmazzák sötét színű és kisebb térfogatú üvegben). A felbontott terméket hűvös, napfénymentes kamrában javasolt tárolni, hűtőtárolás nem ajánlott, mert ez a termék állagában, küllemében esztétikailag kedvezőtlen változást okoz.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom