Ételtcsakokosan

Valóban 30 napon belül el kell fogyasztani… ?

2019. november 14.

A felbontott olívaolajat valóban 30 napon belül el kell fogyasztani?

A termék csomagolásán feltüntetett jelölés jogszabályban előírt kötelező, illetve önkéntesen feltüntethető, nem kötelező elemekből áll. A felbontott termékre vonatkozó ajánlások nem kötelező jelölési elemek, melyet az előállító saját tapasztalata, tárolási kísérletei alapján javasol a fogyasztónak, amit ajánlatos elfogadni és betartani biztonságunk, illetve megelégedettségünk érdekében. Az olívaolaj – speciális zsírsavösszetétele folytán – fokozottabban érzékeny a tárolási körülményekre (ezért is forgalmazzák sötét színű és kisebb térfogatú üvegben). A felbontott terméket hűvös, napfénymentes kamrában javasolt tárolni, hűtőtárolás nem ajánlott, mert ez a termék állagában, küllemében esztétikailag kedvezőtlen változást okoz.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Jégre tett élelmiszereink

eteltcsakokosan

Főzés a gyerekekkel

eteltcsakokosan

Disznót vágna? Tippek, praktikák a biztonságos előkészületekhez

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató