Ételtcsakokosan

Tejszínes szilvakrémleves túrógombóccal

2014. október 14.

Szuper őszi finomság, laktató és édességnek sem utolsó!
Hozzávalók 3 főre:
A túrógombóchoz:
– 25 dkg túró
– 1 tojás
– 4 dkg búzadara
A hozzávalókat jó alaposan összekeverjük, és állni hagyjuk legalább 20 percet . Utána forró, lobogó sós vízben főzzük őket puhára, a kezünkkel diónyi nagyságú golyókat formázunk és a forró vízbe pottyantjuk őket.
A leveshez:
– fél kg szilva (Kimagozva)
– 2-3 szem szegfűszeg
– egy kis darab fahéj
– 1,5 dl zsíros tejszín
– 1 ek. rozsliszt
– 0,7 dl víz a szilva főzéséhez,  aki hígabban szereti, használhat többet
A kimagozott szilvákat feltesszük főni a fűszerekkel, pár szemet tegyünk félre a díszítéshez. Közepes lángon forraljuk, ha megpuhultak, összeturmixoljuk őket, a fűszereket előtte persze kivesszük a főzőléből. Picit hagyjuk hűlni, majd a liszttel összedolgozott tejszínnel sűrítjük, alacsony lángon picit visszatesszük főni, majd lekapcsoljuk és a túrógombóccal tálaljuk. Jól mutat rajta díszítésként a fahéjrúd és a pár szem félretett szilva!
 
Jó étvágyat!
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Oltalmat kapott a rögös túró

eteltcsakokosan

10 tanács a biztonságos uzsonnához

eteltcsakokosan

Zöldbab mindenkor

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató