Ételtcsakokosan

Meggyes-mandulás torta

2017. július 6.
DSC_8139_jav_v01_ecso

Hozzávalók
A tésztához:
150 g liszt (szitálva)
1,5 teáskanál sütőpor
50 g cukor
1 cs vaníliás cukor
1 tojás fehérje
100 g hideg vaj
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
Töltelék:
500 g megmosott, kimagozott friss meggy
1 tojás sárgája
75 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 ek tejszín
30 g étkezési keményítő
200 g szeletelt mandula
Elkészítési idő: 20 perc
Készítsük elő az alapanyagokat:
DSC_8139_jav_v01_ecso
A lisztet szitáljuk át, majd adjuk hozzá a sütőport. A cukrot a vaníliás cukorral és a tojás fehérjével keverjük el, majd adjuk a liszthez. Végül adjuk hozzá a vajat és dolgozzuk össze a tésztát. Kb. 10-15 percre tegyük hűtőbe az összegyúrt tésztát, ez alatt készítsük el a sütemény többi hozzávalóját.
DSC_8153_jav_v01_ecso
A töltelékhez alaposan, folyó víznél mossuk meg a gyümölcsöt és magozzuk ki a meggyet, majd jól csepegtessük le.
DSC_8161_jav_v01_ecso
A tojássárgáját keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral, majd tegyük hozzá a tejszínt, végül a keményítőt. A tojásos masszába óvatosan forgassuk bele a hántolt mandulát.
DSC_8176_jav_v01_ecso
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát vajazzunk ki és szórjuk meg zsemlemorzsával.  Nyomkodjuk bele a tésztát, úgyhogy legyen pereme is. Ezután rátesszük a lecsöpögtetett meggyet és ráöntjük a mandulás egyveleget, eloszlatjuk a meggy tetején.
DSC_8185_jav_v01_ecso
Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb 45-50 percig. Ügyeljünk rá, hogy a mandula nehogy megégjen!
DSC_8226_jav_v01_ecso
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Itt van az ősz, itt van újra…az almaszezon

eteltcsakokosan

Rendelkezik tartósító hatással?…

eteltcsakokosan

Biztonság – forró napokon is

szucseva

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató