Ételtcsakokosan

Meggyes-mandulás torta

2017. július 6.
DSC_8139_jav_v01_ecso

Hozzávalók
A tésztához:
150 g liszt (szitálva)
1,5 teáskanál sütőpor
50 g cukor
1 cs vaníliás cukor
1 tojás fehérje
100 g hideg vaj
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
Töltelék:
500 g megmosott, kimagozott friss meggy
1 tojás sárgája
75 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 ek tejszín
30 g étkezési keményítő
200 g szeletelt mandula
Elkészítési idő: 20 perc
Készítsük elő az alapanyagokat:
DSC_8139_jav_v01_ecso
A lisztet szitáljuk át, majd adjuk hozzá a sütőport. A cukrot a vaníliás cukorral és a tojás fehérjével keverjük el, majd adjuk a liszthez. Végül adjuk hozzá a vajat és dolgozzuk össze a tésztát. Kb. 10-15 percre tegyük hűtőbe az összegyúrt tésztát, ez alatt készítsük el a sütemény többi hozzávalóját.
DSC_8153_jav_v01_ecso
A töltelékhez alaposan, folyó víznél mossuk meg a gyümölcsöt és magozzuk ki a meggyet, majd jól csepegtessük le.
DSC_8161_jav_v01_ecso
A tojássárgáját keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral, majd tegyük hozzá a tejszínt, végül a keményítőt. A tojásos masszába óvatosan forgassuk bele a hántolt mandulát.
DSC_8176_jav_v01_ecso
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát vajazzunk ki és szórjuk meg zsemlemorzsával.  Nyomkodjuk bele a tésztát, úgyhogy legyen pereme is. Ezután rátesszük a lecsöpögtetett meggyet és ráöntjük a mandulás egyveleget, eloszlatjuk a meggy tetején.
DSC_8185_jav_v01_ecso
Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb 45-50 percig. Ügyeljünk rá, hogy a mandula nehogy megégjen!
DSC_8226_jav_v01_ecso
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

10 dolog… Amit az őszibarackról tudni kell

eteltcsakokosan

Folyadékbevitel időskorban

eteltcsakokosan

Házi savanyúságok-élelmiszerbiztonság a tartósításnál

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató