Ételtcsakokosan

Tejszínes-fahéjas szilvaleves

2015. augusztus 24.
Chilled-Spiced-Plum-Soup_300x300

Érik a szilva! A nyár végét jelző lila gyümölcs lekvárnak és süteményben is finom, valamint érdemes aszalni is, de a legfinomabb talán levesben.

Hozzávalók

Chilled-Spiced-Plum-Soup_300x300

Hozzávalók:

  • 1 kg szilva
  • 0,5 dl tejszín
  • 7 dl tej
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 3 ek cukor
  • 3 ek méz
  • csipet só
  • ízlés szerint citromlé, rum,
  • tejszínhab díszítéshez

Elkészítés

A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. Majd szirupot készítünk: 1 dl vízbe teszünk szegfűszeget és a fahéjat, forrásig főzzük, kivesszük a fűszereket, hozzáadjuk a cukrot, a mézet és a sót, majd tovább forraljuk. Mikor sűrűsödik a kimagozott, feldarabolt szilvát beletesszük, átforgatjuk, hogy a gyümölcs is átvegye az ízeket és beleöntjük a tejet, tejszínt. Mikor újra felforrt, habverővel belekeverjük a keményítőt és levesszük a tűzről.

Hűtve tálaljuk, pár csepp citromlével, esetleg egy kis rummal pikánsabbá tehetjük, esetleg vanília fagylaltot is gombócozhatunk bele.

Télen melegen is isteni!

 

Élelmiszerbiztonsági tanácsok:

  • Tiszta kéz, tiszta környezet, tiszta eszközök, megbízható beszerzési forrás.
  • Figyeljünk a tejtermékek fogyaszthatósági idejére.
  • A szilvát válogassuk át, majd alaposan mossuk meg és csepegtessük le.
  • A hozzávalók minőség-megőrzési idejének figyelemmel kísérése.
  • Az elkészített ételt hűtve tároljuk és minél hamarabb fogyasszuk el!

Kép forrása: ww2.publix.com

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Sonkafőzés egyszerűen

eteltcsakokosan

Ne kísérletezz a gombákkal!

eteltcsakokosan

10 dolog… amit a szilváról tudni kell

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató