Ételtcsakokosan

Tejszínes cukkini

2014. április 25.
Tejszínes-cukkinis-csirkés-tészta-3-

Tejszínes-cukkinis-csirkés-tészta-3-

Hozzávalók:

  • 25 dkg penne tészta
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 nagyobb cukkini
  • 15 dkg gomba ízlés szerint
  • 1 db kápia paprika
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoranna
  • 1-2 evőkanál olaj

A tésztát bő, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Amíg fő a tészta, a csirkemellet felkockázzuk, majd 1-2 evőkanál olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kockákra vágott cukkinit-, kápia paprikát, a szeletelt gombát és megpároljuk őket. Ízlés szerint sóval, borssal, majorannával fűszerezzük és felöntjük a tejszínnel. Miután jól összemelegítettük, hozzáadjuk a reszelt sajtot. Végül a leszűrt tésztával alaposan összedolgozzuk.

Élelmiszerbiztonsági tanácsok:

  •  Tiszta kéz, tiszta környezet, tiszta eszközök.
  • A nyers csirkehús feldolgozásánál, ahogyan minden hús esetében, rendszeresítsünk csak erre a célra használatos eszközöket (vágódeszkát, kést), és ezeket a használatot követően minél előbb mosogassuk el, ügyelve hogy ne érintkezzenek a készétellel.
  • Ha a csirkehúst megmossuk, azt mindig a darabolást megelőzően tegyük, úgy, hogy az elfolyó mosóvíz ne okozhasson szennyeződést! Nyers csirkehús kezelése után mindig mossunk kezet, annak érdekében, hogy a kezünkkel ne vihessünk át szennyezést más felületekre, vagy ételekre!
  • A gombáknál nagyon fontos a megbízható beszerzési forrás. Ép, friss, romlatlan gombát vásároljunk csak meg!TejszĂ­nes-cukkinis-csirkĂ©s-tĂ©szta-1-
  • A gombák tisztításakor távolítsuk el a tönköt, hámozásra fiatal gombák esetében nincs szükség. Vadon termő gombáknál a rovarrágott részeket vágjuk ki! Ezután bő vízben mossuk meg a gombát, de ne áztassuk! Darabolás előtt csöpögtessük le!
  • Vágjuk apróra a gombát, mivel nehezen emészthető étel.
  • A gombából készült ételeket azonnal fogyasszuk el, ne tároljuk még hűtőben sem!
  • Fogyasztáskor vegyük figyelembe, hogy beteg, gyenge immunrendszerűek és 6 év alatti gyermekek számára a gomba fogyasztása nem ajánlott! Továbbá hogy egyes gombák enyhe mérgezést okozhatnak – például alkoholfogyasztás mellett.
  • A cukkinit, a paprikát felhasználás előtt alaposan mossuk meg.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Honnan tudom, hogy garantáltan gluténmentes-e egy élelmiszer?

eteltcsakokosan

Rendelkezik tartósító hatással?…

eteltcsakokosan

5 kulcs a biztonságosabb élelmiszerhez

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató