Ételtcsakokosan

Van mennyiségi korlátozás is?…

2021. március 25.

Szeretnék saját készítésű lekvárt, kandírozott gyümölcsöt kis kiszerelésben árulni a neten. Nem tudom, hogy milyen engedélyt kell beszereznem, hogy ne büntessenek meg. Van mennyiségi korlátozás is?

Saját maga állíthat elő gyümölcs alapú élelmiszereket a nemzeti jogszabályban, a kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és értékesítés feltételeiről szóló 52/2010. FVM rendeletben (továbbiakban kistermelői rendelet) meghatározottak szerint. A kistermelőként történő élelmiszer előállítás és értékesítés feltétele, hogy az előállítani kívánt élelmiszerek alapanyagául szolgáló alapterméket (gyümölcsöt) saját maga termelje meg.
A kistermelői tevékenység, élelmiszer előállítás és értékesítés a kistermelő gazdaságának/élelmiszer előállításának helye szerinti területileg illetékes élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatóságként eljáró járási hivatalhoz történő bejelentést követően, a járási hivatal által kiadott nyilvántartásba vételről szóló dokumentum megléte esetén kezdhető meg.
Az így előállított élelmiszer internetes értékesítése a vásárló kérésére, a kistermelő által történő házhozszállítással, a kistermelői rendeletben meghatározott területi korlátokon belül lehetséges, illetve az internetes felületen megrendelt élelmiszert a vásárló átveheti minden olyan helyen, ahol a kistermelő jogszerűen árusíthat.
A kistermelői rendelet az előállított élelmiszer jellegétől függő mennyiségi korlátokat határoz meg annak forgalmazására vonatkozóan

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Ki is volt az a chicagói Szathmáry Lajos?

eteltcsakokosan

Készíts szörpöt akácvirágból

szucseva

Milyen élelmiszeripari engedélyek kellenek? …

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató