Ételtcsakokosan

Van mennyiségi korlátozás is?…

2021.03.25.Nincs hozzászólás

Görgess lejjebb!

Szeretnék saját készítésű lekvárt, kandírozott gyümölcsöt kis kiszerelésben árulni a neten. Nem tudom, hogy milyen engedélyt kell beszereznem, hogy ne büntessenek meg. Van mennyiségi korlátozás is?

Saját maga állíthat elő gyümölcs alapú élelmiszereket a nemzeti jogszabályban, a kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és értékesítés feltételeiről szóló 52/2010. FVM rendeletben (továbbiakban kistermelői rendelet) meghatározottak szerint. A kistermelőként történő élelmiszer előállítás és értékesítés feltétele, hogy az előállítani kívánt élelmiszerek alapanyagául szolgáló alapterméket (gyümölcsöt) saját maga termelje meg.
A kistermelői tevékenység, élelmiszer előállítás és értékesítés a kistermelő gazdaságának/élelmiszer előállításának helye szerinti területileg illetékes élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatóságként eljáró járási hivatalhoz történő bejelentést követően, a járási hivatal által kiadott nyilvántartásba vételről szóló dokumentum megléte esetén kezdhető meg.
Az így előállított élelmiszer internetes értékesítése a vásárló kérésére, a kistermelő által történő házhozszállítással, a kistermelői rendeletben meghatározott területi korlátokon belül lehetséges, illetve az internetes felületen megrendelt élelmiszert a vásárló átveheti minden olyan helyen, ahol a kistermelő jogszerűen árusíthat.
A kistermelői rendelet az előállított élelmiszer jellegétől függő mennyiségi korlátokat határoz meg annak forgalmazására vonatkozóan

Legfrissebb cikkek


Biztosan jó, ha „steril”?


Tovább olvasom

Hiánypótló „lejárati útmutató” készült


Tovább olvasom

Related posts

Hogy állapítják meg?…

eteltcsakokosan

Tejcsokoládékat vizsgált a NÉBIH

eteltcsakokosan

Mire tegyük a kanalat, fakanalat?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató