Ételtcsakokosan

Teakenyér

2017. január 16.
teabread

Még ha nem is szokás Magyarországon a délutáni teázás, akkor is készítsünk teakenyeret és eszegessük tea mellé … akár reggelire 🙂
Hozzávalók: teabread

  • 14 dkg vaj
  • 14 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 14 dkg mazsola
  • 5 dl citromlé
  • 1 ek rum
  • 14 dkg liszt

A vajat, a cukrot 4 tojássárgával habosra keverjük. Hozzátesszük a rumot, a citromlevet, valamint az előre megmosott és beáztatott mazsolát. Beleszitáljuk a lisztet, külön felverjük a tojások fehérjét és óvatos mozdulatokkal összekeverjük. Püspökkenyérformát vagy kenyérformát vajjal kikenünk, kilisztezzük és középmeleg sütőben 1 órán át sütjük.

Forrás: katielovescooking.wordpress.com

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Ezeket nézd meg mindig a címkén!

eteltcsakokosan

„Lakat kerülhet” a problémás webshopokra

eteltcsakokosan

Kompót, mikor ha nem most?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató