Ételtcsakokosan

Mire figyeljünk kapor vásárlásakor?

2019. szeptember 17.

A kapor többek között a tökfőzelék és a kovászos vagy csemegeuborka alapvető fűszere, de jellegzetes, pikáns aromája ezek mellett még sokféle ételhez passzol.

Legjobb frissen felhasználni, ezért érdemes vetni a kertbe, így mindig friss kaporhoz juthatunk. Ha hagyunk egy két tövet virágozni és magot érlelni, akkor az utánpótlásról maga gondoskodik. Ha boltban, piacon vesszük a kaprot, akkor figyeljünk rá, hogy friss, illatos legyen, nem lehet fonnyadt, száradt, sárgult levelű. Jól fagyasztható is, az éppen rendelkezésre álló felesleget apróra vágva, kis adagokban lefagyasztva télen is friss fűszerhez juthatunk.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Piacon is biztonságosan

eteltcsakokosan

Paszternák vagy petrezselyem?

eteltcsakokosan

Tavaszi vitaminhiány? Tudatos választással megelőzhető! – 1. rész

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató