A kapor többek között a tökfőzelék és a kovászos vagy csemegeuborka alapvető fűszere, de jellegzetes, pikáns aromája ezek mellett még sokféle ételhez passzol.
Legjobb frissen felhasználni, ezért érdemes vetni a kertbe, így mindig friss kaporhoz juthatunk. Ha hagyunk egy két tövet virágozni és magot érlelni, akkor az utánpótlásról maga gondoskodik. Ha boltban, piacon vesszük a kaprot, akkor figyeljünk rá, hogy friss, illatos legyen, nem lehet fonnyadt, száradt, sárgult levelű. Jól fagyasztható is, az éppen rendelkezésre álló felesleget apróra vágva, kis adagokban lefagyasztva télen is friss fűszerhez juthatunk.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom