Főzés közben kevergetjük a levest, pörköltet, többször is megkóstoljuk a főztünket, de nem mindegy hogyan tesszük mindezt.
A kevergetéshez használt kanalt, fakanalat mindig tegyük egy tiszta kistányérra. Az újabb és újabb kevergetésnél ne szennyezzük az ételt. A keverő eszközt mindig rázzuk le mielőtt kitennénk a tányérra. A tányér legyen közel a főzőlaphoz, platnihoz, hogy még így se csöpögtessük össze a környezetet.
Ne…
- tegyük a konyhapultra vagy a tűzhelyre, mert szennyeződik és takarítással többletmunkát csinálunk magunknak
- tegyük műanyag, olvadékony zacskóra, mert megolvadhat, rátapadhat a kanálra
- tegyük papírra, mert elázik
- hagyjuk benne az edényben, mert a fakanál felszívja a nedvességet és elferdülhet, a fémkanál pedig felforrósodik és kellemetlen pillanatokat okozhat miután megfogjuk.
Ha belekóstolunk az ételbe, azt mindig tiszta kanállal tegyük. Persze, mondhatjuk ,hogy a forró ételbe visszatéve elpusztulnak a kórokozók, de ezen rövid idő alatt ez nem történik meg – fő a biztonság!
Kerüljünk el minden lehetséges fertőzést vagy keresztszenyeződést!
Vannak kanáltartónak is különböző eszközök a piacon:
Fedővel együtt
Forrás: http://simple.ripley.com.pe/trudeau-clip-porta-cuchara-para-olla-rojo-2086170771276p
Edényre tehető
Forrás: https://www.amazon.com/Pot-Holder-Spoon-Rest-Combo/dp/B00MNSHV8Q
Klasszikus:
Forrás: www.bedbathandbeyond.com
Vicces:
Forrás: www.design-3000.de
Többdarabos:
Forrás: aliexpress.com
Mindegyiknél arra figyeljünk, hogy alaposan mossuk el használat után!
Kapcsolódó cikkek:
http://eteltcsakokosan.hu/2016/01/29/miert-van-fabol-a-fakanal/