Ételtcsakokosan

Tárkonyos krumplileves

2022. április 8.

Hozzávalók:

½ kg burgonya

1 fej vöröshagyma

1 db kisebb paradicsom

2 gerezd fokhagyma

½ csokor petrezselyem, 1-2 szál zellerlevél

1 evőkanálnyi aprított friss tárkonylevél (esetleg szárított)

1 evőkanál étolaj

só, őrölt fekete bors, ízlés szerint

1 kiskanál fűszerpaprika

4 evőkanál tejföl

1 evőkanál liszt

Elkészítés:

A felaprított vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az összetört fokhagymát, fűszerpaprikát, és a felkockázott burgonyát is. Felöntjük kb. 2 liter vízzel. Beletesszük az apróra vágott petrezselyem-, zellerlevelet, és a tárkonyt, valamint a paradicsomot egészben. Sózzuk, borsozzuk. Amikor a burgonya már majdnem puha, a tejfölből és lisztből habarást készítünk, és ezzel besűrítjük a levest.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A főtt ételek tárolásának művészete

eteltcsakokosan

A lencse és a szerencse

eteltcsakokosan

Celeb séfek vs élelmiszerbiztonság

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató