Hozzávalók:
½ kg burgonya
1 fej vöröshagyma
1 db kisebb paradicsom
2 gerezd fokhagyma
½ csokor petrezselyem, 1-2 szál zellerlevél
1 evőkanálnyi aprított friss tárkonylevél (esetleg szárított)
1 evőkanál étolaj
só, őrölt fekete bors, ízlés szerint
1 kiskanál fűszerpaprika
4 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A felaprított vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az összetört fokhagymát, fűszerpaprikát, és a felkockázott burgonyát is. Felöntjük kb. 2 liter vízzel. Beletesszük az apróra vágott petrezselyem-, zellerlevelet, és a tárkonyt, valamint a paradicsomot egészben. Sózzuk, borsozzuk. Amikor a burgonya már majdnem puha, a tejfölből és lisztből habarást készítünk, és ezzel besűrítjük a levest.