Ez a leves olyan egyszerű, és olyan finom, hogy bárkinek szívesen ajánlom. Télen is nyáron jókedvre derít a tárkony különleges íze.
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 3 sárgarépa
- 2 gyökér
- fél gumó zeller
- fél gumó karalábé
- fél csokor petrezselyem
- kevés tárkony
- olaj
- só, fehérbors
- 3 dl tejszín
- zöldborsó
- fél citrom leves
Elkészítése:
Vöröshagymát felaprítom, és az olajon megüvegesítem. Amikor az már üveges, akkor a felaprózott csirkemelleket rádobom, és fehéredésig sütöm. Ezt felöntöm alaplével, vagy ha nincs éppen , tökéletesen megfelel a víz is, hiszen sok zöldség kerül még a levesbe. Én kizárólag a sárgarépát karikázom csak fel, a többi zöldséget egészbe rakom bele. Vagyis a felkarikázott répa után mehet a levesbe, az alaposan megtisztított zellergumó, a karalábé, a két gyökér, a petrezselyem. Majd fűszerezem sóval, borssal és a tárkonnyal, és hagyom ezeket együtt összeforrni. Amikor már majdnem megpuhultak a zöldségek, akkor adom hozzá a zöldborsót. A levesből egy kis adagot kimerek, és a tejszínnel összekeverem, majd belecsurgatom így a levesbe. Az egészben belefőzött zöldségeket kiveszem, és végül a citrom levét belefacsarom.
Igazán finom ebédre előételként! Jó étvágyat kívánok hozzá!