Ételtcsakokosan

Tárkonyos bárányleves

2022. április 8.

Hozzávalók:

3 evőkanál étolaj

1 fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

50 dkg bárányhús

1-2 db sárgarépa

1/2 db zellergumó

10 dkg zöldbab

10 dkg gomba

2 teáskanál fűszerpaprika

só és bors, ízlés szerint

2 teáskanál tárkony (lehet szárított vagy akár friss is)

1 teáskanál őrölt kömény

4 evőkanál tejföl

1 evőkanál liszt

1 evőkanál citromlé

Elkészítés:

A húst felkockázzuk. A hagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a bárányhúst és a fokhagymát is, a húst fehéredéséig pirítjuk. Körülbelül 15 percig, kis vízzel felöntve főzzük.

Megtisztítjuk a zöldségeket. A répát, zellert felkockázzuk. A zöldbabot és a gombát megmossuk, felszeleteljük. (A zöldbab lehet akár fagyasztott is, a gomba pedig sokféle, pl. szegfűgomba, vargánya, csiperke vagy bármilyen erdei gomba.) 15 perc elteltével megszórjuk pirospaprikával és rátesszük a zöldségeket is, kivéve a gombát és a zöldbabot. Felöntjük, kb. 2 liter vízzel, és hagyjuk főni, míg a hús megpuhul. Amikor a hús már puha, hozzáadjuk a gombát és a zöldbabot is. Ízesítjük a citromlével. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk.Hozzáöntjük a leveshez, és pár percig forraljuk.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Velős csont, steak

eteltcsakokosan

Mi kerül az ünnepi asztalra Európában?

eteltcsakokosan

10 dolog, amit az articsókáról tudni kell

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató