Ételtcsakokosan

Szörpöljünk!

2019. június 25.

Szinte valamennyi idénygyümölcsből készülhet friss szörp. Az eper és a málna olyan lédús gyümölcsök, hogy a szörp szinte „magától” elkészül.

A gyümölcsöket válogassuk át, alaposan mossuk meg, és tegyük bele egy textilbe vagy gézbe (olyan anyagba, amelyből a nagyobb darabok, apró magvak nem szűrődnek át) majdnem annyi cukorral elkeverve, mint amennyi a gyümölcs súlya. Akasszuk fel a konyha egyik félreeső zugába, és tegyünk alá egy tálat. Egy órán belül kicsöpög, és akár rögtön fogyasztható ivólének vagy szörpnek is. Ha egy kis jégkására öntjük, egy kis lime-ot facsarunk rá, majd zúzott mentaleveleket keverünk hozzá, kész is van a nyári, frissítő, alkoholmentes koktél.
A visszamaradt pépet – felforralva – eltehetjük dzsemnek, vagy pedig azonnal becsavarható egy réteslap közé, sőt pitének is kiváló töltelék.
Az otthoni szörpkészítés nagy előnye, hogy nem kellenek csodaszerek, a család tuti rákap a finom italra. Nincs szükség állagjavítókra, plusz aromákra és egyéb mesterséges adalékra, a házi pont ettől egészséges, pont ettől olyan különlegesen finom.
A tartósításhoz sem kell feltétlenül külön szert használni. Ha főzött szörpöt készítetek otthon, miután kiadagoljátok az üvegekbe a forró levet, fordítsátok fejre 5 percre, így az üveg szája körül véletlenül „megbújt” penészgombák is elpusztulnak a hő hatására. Természetesen az üvegek, valamint a tetők és a kupakok előzetes, alapos elmosása, forró, mosószeres vízben elengedhetetlen. A mosogatógép ilyenkor jó szolgálatot tesz, hiszen 70 fokon mossa el az üvegeket.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mire jó az ételhőmérő?

eteltcsakokosan

Rendelj biztonságosan!

eteltcsakokosan

Kirándulj okosan!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató