Ételtcsakokosan

Mi kell ahhoz, hogy?…

2021. január 28.

Milyen engedély kell ahhoz, hogy piacon tejet-sajtot árulhassak?

Amennyiben a tej saját termelésből, és a sajt ennek feldolgozásából származik, az értékesítés és a sajt előállítás kistermelőként végezhető, nyilvántartásba vételt követően, az erre vonatkozó szabályok betartásával. A kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és értékesítés feltételeiről szóló 52/2010 (IV. 30.) FVM rendelet lehetőséget biztosít arra, hogy regisztrált kistermelő kis mennyiségű, saját maga által megtermelt alapterméket, illetve abból saját maga által előállított élelmiszert értékesítsen. A kistermelői élelmiszer előállítás és forgalmazás feltételeiről általános tájékoztatás olvasható a NÉBIH honlapján
https://portal.nebih.gov.hu/web/guest/-/tajekoztato-a-kistermeloi-elelmiszertermeles-eloallitas-es-forgalmazas-felteteleirol

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Bemutatkozik az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság

eteltcsakokosan

Brazil ételek itthon is

eteltcsakokosan

Egy gombócnyi finomság

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató