Ételtcsakokosan

Szolnoki Máté mézeskalács receptje

2016. január 28.

Hozzávalók:SzolnokiMáté12éves

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 25 dkg méz
  • 1 tojás
  • 2 tk fahéj
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 1 tk szegfűszeg
  • 1 ek nesquik kakaópor

Elkészítése:

A mézet és a margarint vízgőz felett folyósítjuk. Egy tálba szitáljuk a száraz hozzávalókat. Erre ráöntjük a mézes keveréket, majd beleütjük a tojást. 1 éjszakát hűtőben pihentetjük. Sütés előtt 1 órával kivesszük. Vékonyra nyújtjuk, szaggatjuk és 180°C fokos sütőben pár perc alatt megsütjük.

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Szörpöljünk!

eteltcsakokosan

Megehetem még az ételt…?

eteltcsakokosan

„Tombol bennük a vágy, hogy segítsenek”

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató